Algemeen

Portugal Camping: De Ultieme Gids voor Kamperen in Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een kampeervakantie in Portugal. Portugal camping biedt tal van mogelijkheden voor zowel de avontuurlijke kampeerder als de luxepaardjes onder ons. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over kamperen in Portugal.

Waarom Kamperen in Portugal?

Portugal is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, indrukwekkende bergen en glooiende heuvels. Het is dan ook een ideale bestemming voor kampeerders die houden van natuur en avontuur. Bovendien is Portugal een relatief goedkope bestemming, waardoor het ook voor budgetreizigers een aantrekkelijke optie is.

Daarnaast heeft Portugal een heerlijk klimaat. In de zomermaanden kan het behoorlijk warm worden, maar door de ligging aan de Atlantische Oceaan is het klimaat toch aangenaam. Ook in het voor- en najaar is het goed vertoeven in Portugal.

De Beste Kampeerplekken in Portugal

Portugal heeft tal van mooie kampeerplekken, van kleine campings in de bergen tot grote vakantieparken aan de kust. Hieronder vind je een overzicht van de beste kampeerplekken in Portugal:

1. Parque de Campismo Orbitur Guincho

Deze camping ligt op slechts 20 minuten rijden van Lissabon en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. De camping heeft ruime staanplaatsen en beschikt over alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.

2. Camping Albufeira

Deze camping ligt in het zuiden van Portugal, vlakbij de populaire badplaats Albufeira. De camping heeft een groot zwembad en ligt op loopafstand van het strand. Ook zijn er tal van activiteiten te doen in de omgeving, zoals surfen, kajakken en paardrijden.

3. Camping Ria Formosa

Deze camping ligt in het oosten van de Algarve, vlakbij het natuurpark Ria Formosa. De camping heeft ruime staanplaatsen en beschikt over alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt. Vanaf de camping kun je prachtige wandelingen maken in de natuur.

Wat te Doen in Portugal?

Portugal heeft tal van bezienswaardigheden en activiteiten die de moeite waard zijn. Hieronder vind je een overzicht van de leukste dingen om te doen in Portugal:

1. Bezoek Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een prachtige stad om te bezoeken. Slenter door de smalle straatjes van de oude stad, bezoek de beroemde Torre de Belém en geniet van het uitzicht vanaf het kasteel van São Jorge.

2. Ga Surfen

Portugal is een van de beste surfbestemmingen ter wereld. Vooral de kust bij Peniche en Ericeira is populair onder surfers. Of je nu een beginner of een gevorderde surfer bent, er zijn tal van surfscholen waar je lessen kunt volgen.

3. Bezoek de Algarve

De Algarve is een populaire vakantiebestemming in Portugal en dat is niet voor niets. De regio heeft prachtige stranden, gezellige stadjes en een heerlijk klimaat. Bezoek bijvoorbeeld het pittoreske stadje Lagos of maak een boottocht langs de indrukwekkende kliffen van de kust.

Conclusie

Portugal is een prachtige bestemming voor kampeerders. Het land heeft tal van mooie kampeerplekken, een heerlijk klimaat en tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Of je nu houdt van avontuur of juist van luxe, Portugal camping biedt voor ieder wat wils.

Dit is ook Portugal