Algemeen

Portugal coronaregels: wat zijn de huidige maatregelen?

Portugal is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land staat bekend om zijn prachtige stranden, historische steden en heerlijke keuken. Helaas heeft ook Portugal te maken met de coronapandemie. In dit artikel lees je alles over de huidige coronaregels in Portugal.

Algemene regels

Net als in Nederland gelden er in Portugal algemene coronaregels. Zo moet je altijd anderhalve meter afstand houden van anderen en is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare ruimtes, zoals winkels en restaurants. Ook geldt er een avondklok tussen 23.00 uur en 05.00 uur.

Reizen naar Portugal

Als je naar Portugal wilt reizen, moet je rekening houden met een aantal regels. Zo moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Ook moet je een Passenger Locator Card invullen voordat je naar Portugal reist. Dit is een formulier waarop je je persoonlijke gegevens en reisgegevens invult. Daarnaast kan het zijn dat je bij aankomst in Portugal nogmaals getest wordt op het coronavirus.

Restaurants en cafés

Restaurants en cafés zijn geopend, maar er gelden wel beperkingen. Zo mogen er maximaal vier personen aan één tafel zitten, tenzij het gaat om een gezin dat uit meer dan vier personen bestaat. Ook moet er tussen de tafels anderhalve meter afstand zijn. Restaurants en cafés moeten om 22.30 uur sluiten.

Winkels

Winkels zijn geopend, maar er gelden beperkingen. Zo mag er maar één persoon per tien vierkante meter aanwezig zijn in de winkel. Ook moet er anderhalve meter afstand gehouden worden en is het dragen van een mondkapje verplicht.

Musea en monumenten

Musea en monumenten zijn geopend, maar er gelden beperkingen. Zo moet er anderhalve meter afstand gehouden worden en is het dragen van een mondkapje verplicht. Ook geldt er een maximum aantal bezoekers per dag.

Stranden

De stranden in Portugal zijn geopend, maar er gelden beperkingen. Zo moet er anderhalve meter afstand gehouden worden en is het dragen van een mondkapje verplicht in de openbare ruimtes bij het strand, zoals de parkeerplaats en de toiletten. Ook geldt er een maximum aantal personen per vierkante meter op het strand.

Conclusie

Als je naar Portugal wilt reizen, moet je rekening houden met de huidige coronaregels. Zo moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien en moet je een Passenger Locator Card invullen. Ook gelden er beperkingen in restaurants, winkels, musea en op de stranden. Houd altijd anderhalve meter afstand en draag een mondkapje in openbare ruimtes.

Door je aan de coronaregels te houden, kun je veilig genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft.

Ratingpost

Dit is ook Portugal