Algemeen

Portugal Eilanden: Een Paradijs op Aarde

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het land staat bekend om zijn mooie stranden, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Maar wist je dat Portugal ook een aantal prachtige eilanden heeft? In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de mooiste eilanden van Portugal.

1. Madeira

Madeira is een eiland dat behoort tot Portugal en ligt in de Atlantische Oceaan, ongeveer 600 kilometer ten westen van Marokko. Het eiland is vooral bekend om zijn prachtige natuur en milde klimaat. Het is dan ook een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Op Madeira vind je een aantal mooie wandelroutes, zoals de Levada-wandelingen. Dit zijn wandelingen langs de irrigatiekanalen die het eiland van water voorzien. Tijdens deze wandelingen kom je langs prachtige watervallen, groene valleien en adembenemende uitzichten.

Naast de natuur heeft Madeira ook een rijke geschiedenis en cultuur. Zo vind je er een aantal mooie historische gebouwen, zoals de kathedraal van Funchal en het fort van São Tiago. Ook staat het eiland bekend om zijn wijn, die wordt geproduceerd op de terrasvormige wijngaarden langs de kust.

2. Azoren

De Azoren zijn een groep van negen eilanden die behoren tot Portugal en liggen in de Atlantische Oceaan, ongeveer 1500 kilometer ten westen van Lissabon. De eilanden staan bekend om hun prachtige natuur en zijn een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Op de Azoren vind je een aantal mooie wandelroutes, zoals de Trilho dos Burros op het eiland São Miguel. Tijdens deze wandeling kom je langs prachtige meren, watervallen en vulkanische landschappen. Ook kun je er walvissen en dolfijnen spotten tijdens een boottocht.

Naast de natuur heeft de Azoren ook een rijke geschiedenis en cultuur. Zo vind je er een aantal mooie historische gebouwen, zoals de kathedraal van Angra do Heroísmo en het fort van São João Baptista. Ook staat het eiland bekend om zijn kaas, die wordt geproduceerd op de vele boerderijen op de eilanden.

3. Porto Santo

Porto Santo is een klein eiland dat behoort tot Portugal en ligt in de Atlantische Oceaan, ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Madeira. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en is een populaire bestemming voor zonaanbidders.

Op Porto Santo vind je een aantal mooie stranden, zoals het 9 kilometer lange Praia do Porto Santo. Dit strand heeft fijn zand en helderblauw water en is een ideale plek om te zwemmen, zonnen en watersporten.

Naast de stranden heeft Porto Santo ook een rijke geschiedenis en cultuur. Zo vind je er een aantal mooie historische gebouwen, zoals de kerk van Nossa Senhora da Piedade en het fort van São José. Ook staat het eiland bekend om zijn wijn, die wordt geproduceerd op de vele wijngaarden op het eiland.

4. Berlengas

Berlengas is een kleine archipel die behoort tot Portugal en ligt in de Atlantische Oceaan, ongeveer 10 kilometer ten westen van Peniche. De archipel staat bekend om zijn prachtige natuur en is een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars.

Op Berlengas vind je een aantal mooie duiklocaties, zoals de grotten van de Ilha do Farilhão en de rotsformaties van de Ilha da Berlenga Grande. Tijdens het duiken kun je er onder andere octopussen, zeebaarzen en roggen tegenkomen.

Naast het duiken heeft Berlengas ook een rijke geschiedenis en cultuur. Zo vind je er een aantal mooie historische gebouwen, zoals de vuurtoren van de Ilha da Berlenga Grande en het fort van São João Baptista. Ook staat de archipel bekend om zijn visserij, die nog steeds een belangrijke rol speelt in de lokale economie.

Conclusie

Portugal heeft een aantal prachtige eilanden die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu houdt van natuur, stranden, geschiedenis of cultuur, er is voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je reis naar Portugal en ontdek de schoonheid van deze eilanden zelf!

Ratingpost

Dit is ook Portugal