Algemeen

Rondreizen Portugal: Ontdek de Schoonheid van het Land

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een bruisende cultuur en adembenemende landschappen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een rondreis door Portugal. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand, historische steden, pittoreske dorpjes of schitterende natuur, Portugal heeft het allemaal te bieden. In dit artikel geven we je een overzicht van de mooiste plekken die je tijdens een rondreis door Portugal kunt bezoeken.

Lissabon

Een rondreis door Portugal begint vaak in de hoofdstad Lissabon. Deze stad is gebouwd op zeven heuvels en biedt een schitterend uitzicht over de rivier de Taag. Lissabon heeft een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de vele historische gebouwen, pleinen en kerken. Bezoek bijvoorbeeld de Torre de Belém, een middeleeuwse toren die ooit diende als verdedigingswerk, of het klooster van Jerónimos, een prachtig voorbeeld van de Portugese Manuelstijl. Vergeet ook niet om een ritje te maken met de beroemde gele tram, die door de smalle straatjes van de oude stad rijdt.

Porto

Porto is de op één na grootste stad van Portugal en staat bekend om zijn portwijn. De stad ligt aan de rivier de Douro en heeft een prachtig historisch centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek de kathedraal van Porto, de Torre dos Clérigos of maak een wandeling over de Dom Luís I-brug voor een schitterend uitzicht over de stad en de rivier. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan een van de vele portkelders, waar je kunt genieten van een heerlijk glas portwijn.

Algarve

De Algarve is een populaire vakantiebestemming in het zuiden van Portugal. Deze regio staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe zee en indrukwekkende rotsformaties. Bezoek bijvoorbeeld het strand van Praia da Rocha, dat omringd wordt door hoge kliffen, of het strand van Praia do Vau, dat bekend staat om zijn kristalheldere water. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de stad Lagos, met zijn historische centrum en kleurrijke straatjes.

Sintra

Sintra is een sprookjesachtig stadje dat op slechts een half uur rijden van Lissabon ligt. Het stadje staat bekend om zijn vele paleizen en kastelen, waaronder het Palácio Nacional de Sintra en het Castelo dos Mouros. Ook het Palácio da Pena is een absolute must-see. Dit kleurrijke paleis ligt op een heuvel en biedt een schitterend uitzicht over de omgeving.

Coimbra

Coimbra is een historische stad in het midden van Portugal en staat bekend om zijn universiteit, die al sinds de 13e eeuw bestaat. Bezoek de Biblioteca Joanina, een schitterende bibliotheek uit de 18e eeuw, of de Sé Velha, een imposante kathedraal uit de 12e eeuw. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de smalle straatjes van de oude stad, waar je talloze gezellige cafés en restaurants vindt.

De Douro-vallei

De Douro-vallei is een schitterend gebied in het noorden van Portugal, dat bekend staat om zijn wijngaarden en wijnhuizen. Maak een boottocht over de rivier de Douro en geniet van het prachtige landschap, of bezoek een van de vele wijnhuizen en proef de heerlijke portwijn. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het historische stadje Pinhão, dat midden in de wijngaarden ligt.

Conclusie

Een rondreis door Portugal is een geweldige manier om dit prachtige land te ontdekken. Of je nu kiest voor de bruisende steden Lissabon en Porto, de idyllische stranden van de Algarve, het sprookjesachtige Sintra, het historische Coimbra of de schitterende Douro-vallei, Portugal heeft voor ieder wat wils te bieden. Boek vandaag nog je rondreis en ontdek de schoonheid van Portugal!

Ratingpost

Dit is ook Portugal