Algemeen

Portugal Hoofdstad: Ontdek de Charme van Lissabon

Als je denkt aan Portugal, dan denk je waarschijnlijk aan zon, zee en strand. Maar Portugal heeft nog veel meer te bieden dan alleen maar mooie stranden. De hoofdstad van Portugal, Lissabon, is een stad vol charme en geschiedenis. In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingstocht door deze prachtige stad.

Geschiedenis van Lissabon

Lissabon is een van de oudste steden van Europa en heeft een rijke geschiedenis. De stad werd gesticht door de Feniciërs en later veroverd door de Romeinen. In de Middeleeuwen was Lissabon een belangrijke handelsstad en een centrum van cultuur en wetenschap. In de 15e eeuw werd Lissabon het centrum van de Portugese ontdekkingsreizen en groeide uit tot een van de belangrijkste steden van Europa.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Lissabon heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. Hieronder vind je een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad:

 • Toren van Belém: Deze toren werd gebouwd in de 16e eeuw als verdediging tegen aanvallen vanuit de zee. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van Lissabon en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Mosteiro dos Jerónimos: Dit klooster werd gebouwd in de 16e eeuw en is een van de mooiste voorbeelden van de Portugese Manuelstijl. Het klooster staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Castelo de São Jorge: Dit kasteel ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het kasteel werd gebouwd in de 11e eeuw en diende als verdedigingswerk tegen de Moren.
 • Praça do Comércio: Dit plein is een van de grootste pleinen van Europa en was vroeger het centrum van de handel in Lissabon. Het plein wordt omringd door prachtige gebouwen en biedt een mooi uitzicht op de Taag.
 • Tram 28: Deze historische tram rijdt door de smalle straatjes van Lissabon en is een leuke manier om de stad te verkennen. De tram rijdt langs veel bezienswaardigheden en biedt een prachtig uitzicht op de stad.

Cultuur en Entertainment in Lissabon

Lissabon heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur en entertainment. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Fado: Fado is de traditionele muziek van Portugal en wordt gezongen in kleine cafés en restaurants. Het is een melancholische muziekstijl die je zeker moet ervaren tijdens je bezoek aan Lissabon.
 • Bairro Alto: Dit is de uitgaanswijk van Lissabon en staat bekend om zijn gezellige bars en restaurants. Het is een leuke plek om ‘s avonds te bezoeken en te genieten van het nachtleven van Lissabon.
 • Musea: Lissabon heeft veel interessante musea, zoals het Nationaal Museum voor Oude Kunst en het Nationaal Azulejo Museum. Deze musea geven een goed beeld van de Portugese geschiedenis en cultuur.

Culinair Genieten in Lissabon

Portugal staat bekend om zijn heerlijke gerechten en Lissabon is geen uitzondering. Hieronder vind je een aantal culinaire hoogtepunten van de stad:

 • Pasteis de Nata: Dit zijn de bekende Portugese custardtaartjes en ze zijn heerlijk. Je kunt ze overal in Lissabon kopen, maar de beste vind je bij Pastéis de Belém.
 • Bacalhau: Bacalhau is gezouten kabeljauw en een van de meest populaire gerechten in Portugal. Er zijn honderden manieren om bacalhau te bereiden en je kunt het in bijna elk restaurant in Lissabon vinden.
 • Sardines: Sardines zijn een andere specialiteit van Portugal en worden vaak gegrild gegeten. Je kunt ze vinden op de menukaart van veel restaurants in Lissabon.

Conclusie

Lissabon is een prachtige stad vol charme en geschiedenis. Er is zoveel te zien en te doen dat je je hier makkelijk een paar dagen kunt vermaken. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis, entertainment of lekker eten, Lissabon heeft voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je reis naar deze prachtige stad en ontdek zelf de charme van Lissabon!

Ratingpost

Dit is ook Portugal