Algemeen

Portugal Strand: De Mooiste Stranden van Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur. Het land staat bekend om zijn mooie stranden, die jaarlijks duizenden toeristen trekken. Portugal heeft een kustlijn van meer dan 800 kilometer, met talloze stranden die variëren van kleine baaien tot uitgestrekte zandstranden. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste stranden van Portugal.

1. Praia da Rocha

Praia da Rocha is een van de bekendste stranden van Portugal en ligt in de Algarve, in het zuiden van het land. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft een lengte van meer dan een kilometer. Het water is hier kristalhelder en de golven zijn perfect om te surfen. Praia da Rocha heeft ook een boulevard met restaurants, bars en winkels.

2. Praia do Guincho

Praia do Guincho ligt in de buurt van Cascais, op ongeveer 30 minuten rijden van Lissabon. Het strand is erg populair bij surfers vanwege de hoge golven en de sterke wind. Het is ook een geweldige plek om te kitesurfen en windsurfen. Praia do Guincho heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en de omringende kliffen.

3. Praia do Carvoeiro

Praia do Carvoeiro is een klein strand in de Algarve, omgeven door rotsformaties en kliffen. Het strand is erg populair bij gezinnen vanwege het kalme water en de beschutte baai. Er zijn ook tal van restaurants en cafés in de buurt. Praia do Carvoeiro is een geweldige plek om te zwemmen, te zonnebaden en te genieten van de prachtige omgeving.

4. Praia da Marinha

Praia da Marinha is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de Algarve. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft kristalhelder water. Praia da Marinha is een geweldige plek om te snorkelen en te duiken vanwege de vele grotten en rotsformaties in de omgeving. Het strand is ook populair bij wandelaars vanwege de prachtige wandelpaden langs de kliffen.

5. Praia da Falesia

Praia da Falesia is een van de langste stranden van Portugal en ligt in de Algarve. Het strand strekt zich uit over meer dan 6 kilometer en heeft een prachtig uitzicht op de rode kliffen en de Atlantische Oceaan. Praia da Falesia is een geweldige plek om te wandelen, te zonnebaden en te zwemmen. Er zijn ook tal van restaurants en bars in de buurt.

6. Praia do Camilo

Praia do Camilo is een klein strand in de buurt van Lagos, in de Algarve. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft kristalhelder water. Praia do Camilo is een geweldige plek om te snorkelen en te duiken vanwege de vele grotten en rotsformaties in de omgeving. Het strand is ook populair bij wandelaars vanwege de prachtige wandelpaden langs de kliffen.

7. Praia do Amado

Praia do Amado ligt aan de westkust van Portugal, in de buurt van Aljezur. Het strand is erg populair bij surfers vanwege de hoge golven en de sterke wind. Het is ook een geweldige plek om te kitesurfen en windsurfen. Praia do Amado heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en de omringende duinen.

8. Praia da Nazaré

Praia da Nazaré is een van de bekendste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Leiria. Het strand is erg populair bij surfers vanwege de hoge golven, die hier wel 30 meter hoog kunnen worden. Praia da Nazaré heeft ook een boulevard met restaurants, bars en winkels. Het strand is ook populair bij zwemmers en zonnebaders vanwege het kalme water en de brede zandstranden.

Conclusie

Portugal heeft een grote verscheidenheid aan stranden, van kleine baaien tot uitgestrekte zandstranden. Of je nu wilt surfen, zwemmen, zonnebaden of wandelen, er is altijd wel een strand dat aan je wensen voldoet. De stranden in Portugal zijn ook erg schoon en goed onderhouden, wat bijdraagt aan de schoonheid van het land. Als je op zoek bent naar een geweldige strandvakantie, dan is Portugal zeker een bestemming die je moet overwegen.

Ratingpost

Dit is ook Portugal