Algemeen

Portugal vakantie Algarve: ontdek de prachtige zuidkust van Portugal

De Algarve is een populaire vakantiebestemming in Portugal en dat is niet voor niets. Deze regio in het zuiden van Portugal heeft alles wat je zoekt in een vakantie: prachtige stranden, gezellige stadjes, heerlijk eten en een zonnig klimaat. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een vakantie in de Algarve.

Waar ligt de Algarve?

De Algarve is de meest zuidelijke regio van Portugal en ligt aan de Atlantische Oceaan. De regio beslaat de hele zuidkust van Portugal, van de grens met Spanje tot aan de stad Lagos. De hoofdstad van de Algarve is Faro, waar ook het vliegveld van de regio is gevestigd.

Wat zijn de mooiste stranden van de Algarve?

De Algarve staat bekend om zijn prachtige stranden. Er zijn tientallen stranden te vinden langs de kust, van kleine baaitjes tot grote zandstranden. Hieronder vind je een aantal van de mooiste stranden van de Algarve:

 • Praia da Rocha: dit is een van de bekendste stranden van de Algarve en ligt bij de stad Portimão. Het strand is lang en breed en heeft een gezellige boulevard met restaurants en bars.
 • Praia do Vau: dit strand ligt vlakbij Praia da Rocha en is iets rustiger. Het strand is omgeven door rotsen en heeft helderblauw water.
 • Praia da Marinha: dit strand wordt vaak genoemd als een van de mooiste stranden van Europa. Het strand ligt tussen de rotsen en heeft kristalhelder water.
 • Praia do Camilo: dit strand ligt bij de stad Lagos en is te bereiken via een trap vanaf de kliffen. Het strand is klein en heeft helderblauw water.

Wat zijn de leukste stadjes om te bezoeken in de Algarve?

Naast de prachtige stranden heeft de Algarve ook een aantal gezellige stadjes die zeker een bezoek waard zijn. Hieronder vind je een aantal van de leukste stadjes:

 • Lagos: dit is een van de bekendste stadjes van de Algarve en heeft een gezellig centrum met smalle straatjes en pleintjes. In Lagos vind je ook een aantal historische bezienswaardigheden, zoals de stadsmuren en het fort.
 • Tavira: dit stadje ligt aan de oostkust van de Algarve en heeft een charmant centrum met Moorse invloeden. Tavira heeft ook een aantal mooie kerken en een kasteel.
 • Albufeira: dit is een populaire badplaats in de Algarve en heeft een gezellig centrum met veel restaurants en bars. Albufeira heeft ook een aantal mooie stranden, zoals Praia dos Pescadores.
 • Faro: dit is de hoofdstad van de Algarve en heeft een historisch centrum met een kathedraal en een aantal musea. Vanuit Faro kun je ook een boottocht maken naar het natuurpark Ria Formosa.

Wat kun je doen in de Algarve?

Naast het bezoeken van de stranden en stadjes zijn er nog veel meer activiteiten te doen in de Algarve. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Watersporten: langs de kust van de Algarve kun je verschillende watersporten beoefenen, zoals surfen, kitesurfen en windsurfen.
 • Golfen: de Algarve staat bekend om zijn vele golfbanen. Er zijn meer dan 30 golfbanen te vinden in de regio.
 • Wandelen: in de Algarve kun je prachtige wandelingen maken langs de kust of door de bergen. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet.
 • Boottocht: vanuit verschillende plaatsen in de Algarve kun je een boottocht maken langs de kust. Tijdens de boottocht kun je dolfijnen spotten en genieten van het uitzicht op de kliffen en stranden.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie in de Algarve?

De Algarve heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het er in de zomer warm en droog is en in de winter mild en nat. De beste reistijd voor een vakantie in de Algarve is van mei tot en met september, wanneer de temperaturen tussen de 25 en 30 graden liggen. In de wintermaanden kan het regenachtig zijn en zijn veel restaurants en hotels gesloten.

Conclusie

De Algarve is een prachtige vakantiebestemming in Portugal, met mooie stranden, gezellige stadjes en veel activiteiten. Of je nu wilt relaxen op het strand, watersporten wilt beoefenen of historische bezienswaardigheden wilt bezoeken, in de Algarve vind je het allemaal. Boek dus snel je vakantie naar de Algarve en ontdek deze mooie regio zelf!

Ratingpost

Dit is ook Portugal