Algemeen

Portugal Vliegveld: Alles wat je moet weten over de luchthavens in Portugal

Portugal is een populaire vakantiebestemming en heeft verschillende luchthavens verspreid over het land. Of je nu naar de Algarve, Lissabon of Porto reist, er is altijd wel een vliegveld in de buurt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de luchthavens in Portugal.

Lissabon Portela Airport

Lissabon Portela Airport is de grootste luchthaven van Portugal en ligt op ongeveer 7 kilometer van het centrum van Lissabon. Het is een moderne luchthaven met veel faciliteiten, zoals restaurants, winkels en lounges. Er zijn verschillende manieren om vanaf de luchthaven naar het centrum van Lissabon te reizen, zoals de metro, bus en taxi. De metro is de goedkoopste optie en brengt je in ongeveer 20 minuten naar het centrum.

Porto Airport

Porto Airport, ook wel bekend als Francisco Sá Carneiro Airport, is de op een na grootste luchthaven van Portugal. Het ligt op ongeveer 11 kilometer van het centrum van Porto en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er rijden regelmatig bussen en metro’s vanaf de luchthaven naar het centrum van Porto. Ook kun je een taxi nemen, maar dit is wel duurder dan het openbaar vervoer.

Faro Airport

Faro Airport is de belangrijkste luchthaven van de Algarve en ligt op ongeveer 7 kilometer van de stad Faro. Het is een relatief kleine luchthaven, maar heeft wel alle faciliteiten die je nodig hebt. Vanaf de luchthaven kun je met de bus, taxi of huurauto naar je bestemming reizen. Als je naar de populaire badplaatsen in de Algarve wilt reizen, kun je het beste een huurauto nemen.

Andere luchthavens in Portugal

Naast de bovengenoemde luchthavens zijn er nog een aantal andere luchthavens in Portugal, zoals de luchthaven van Faro, Madeira Airport en Ponta Delgada Airport. Deze luchthavens zijn vooral populair bij reizigers die naar de eilanden van Portugal reizen. De luchthaven van Faro is bijvoorbeeld de belangrijkste luchthaven van de Algarve en Madeira Airport is de belangrijkste luchthaven van het eiland Madeira.

Tips voor het reizen van en naar de luchthaven

Als je naar Portugal reist, is het handig om een aantal tips te hebben voor het reizen van en naar de luchthaven. Hieronder vind je een aantal handige tips:

  • Boek je vliegticket op tijd, zodat je de beste prijs kunt krijgen.
  • Check van tevoren welke vervoersmogelijkheden er zijn vanaf de luchthaven naar je bestemming.
  • Als je met het openbaar vervoer reist, koop dan van tevoren een kaartje om tijd te besparen.
  • Als je met de taxi reist, spreek dan van tevoren een prijs af om verrassingen te voorkomen.
  • Als je een huurauto neemt, zorg dan dat je van tevoren weet waar je de auto kunt ophalen en inleveren.

Conclusie

Portugal heeft verschillende luchthavens verspreid over het land. Of je nu naar Lissabon, Porto of de Algarve reist, er is altijd wel een vliegveld in de buurt. De luchthavens zijn modern en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je naar de eilanden van Portugal reist, zijn er ook luchthavens op de eilanden zelf. Met de tips in dit artikel kun je goed voorbereid op reis gaan en optimaal genieten van je vakantie in Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal