Algemeen

Portugal Voetbal WK: Een Overzicht van de Prestaties van Portugal op het Wereldkampioenschap Voetbal

Portugal is een van de meest succesvolle voetballanden ter wereld. Het land heeft een rijke voetbalgeschiedenis en heeft deelgenomen aan verschillende grote internationale toernooien, waaronder het Wereldkampioenschap Voetbal. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de prestaties van Portugal op het WK Voetbal.

De Geschiedenis van Portugal op het WK Voetbal

Portugal heeft in totaal zeven keer deelgenomen aan het Wereldkampioenschap Voetbal. De eerste keer was in 1966, toen het land voor het eerst deelnam aan een groot internationaal toernooi. Portugal wist in dat jaar de groepsfase te overleven, maar werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Engeland.

Portugal nam vervolgens deel aan het WK Voetbal van 1986, 2002, 2006, 2010, 2014 en 2018. Het beste resultaat van Portugal op het WK Voetbal was in 1966 en 2006, toen het land de halve finales bereikte. In 1966 verloor Portugal van Engeland, terwijl het in 2006 werd uitgeschakeld door Frankrijk.

De Prestaties van Portugal op het WK Voetbal

Portugal heeft in totaal 34 wedstrijden gespeeld op het Wereldkampioenschap Voetbal. Het land heeft 15 wedstrijden gewonnen, 8 gelijkgespeeld en 11 verloren. Portugal heeft in totaal 49 doelpunten gescoord en 43 doelpunten tegen gekregen op het WK Voetbal.

Portugal heeft enkele opvallende prestaties geleverd op het WK Voetbal. In 1966 wist Portugal de groepsfase te overleven door te winnen van Hongarije en Bulgarije en gelijk te spelen tegen Brazilië. In de kwartfinales werd Portugal uitgeschakeld door Engeland, dat later het toernooi zou winnen.

In 2006 wist Portugal opnieuw de halve finales te bereiken. Het land won in de groepsfase van Mexico, Iran en Angola en versloeg vervolgens Nederland en Engeland in de knock-outfase. In de halve finales werd Portugal echter uitgeschakeld door Frankrijk, dat later het toernooi zou winnen.

De WK Selectie van Portugal

De selectie van Portugal voor het WK Voetbal van 2018 bestond uit de volgende spelers:

 • Rui Patrício (doelman)
 • Anthony Lopes (doelman)
 • Beto (doelman)
 • Cédric Soares (verdediger)
 • Pedro Mendes (verdediger)
 • Pepe (verdediger)
 • Luís Neto (verdediger)
 • Raphaël Guerreiro (verdediger)
 • José Fonte (verdediger)
 • Ricardo Pereira (verdediger)
 • William Carvalho (middenvelder)
 • Bruno Fernandes (middenvelder)
 • João Moutinho (middenvelder)
 • Adrien Silva (middenvelder)
 • Bernardo Silva (middenvelder)
 • Gelson Martins (middenvelder)
 • André Silva (aanvaller)
 • Cristiano Ronaldo (aanvaller)
 • Gonçalo Guedes (aanvaller)
 • Ricardo Quaresma (aanvaller)
 • Gonçalo Paciência (aanvaller)

De WK Wedstrijden van Portugal in 2018

Portugal speelde in de groepsfase van het WK Voetbal van 2018 tegen Spanje, Marokko en Iran. De eerste wedstrijd tegen Spanje eindigde in een spectaculaire 3-3 gelijkspel, waarbij Cristiano Ronaldo alle drie de doelpunten voor Portugal maakte. De tweede wedstrijd tegen Marokko werd met 1-0 gewonnen dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo. De derde wedstrijd tegen Iran eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor Portugal als tweede eindigde in de groep.

In de achtste finales speelde Portugal tegen Uruguay. Portugal verloor deze wedstrijd met 2-1 en werd daarmee uitgeschakeld op het WK Voetbal van 2018.

Conclusie

Portugal is een van de meest succesvolle voetballanden ter wereld en heeft deelgenomen aan verschillende grote internationale toernooien, waaronder het Wereldkampioenschap Voetbal. Portugal heeft in totaal zeven keer deelgenomen aan het WK Voetbal en heeft enkele opvallende prestaties geleverd, waaronder het bereiken van de halve finales in 1966 en 2006. De selectie van Portugal voor het WK Voetbal van 2018 bestond uit enkele bekende namen, waaronder Cristiano Ronaldo. Portugal wist in de groepsfase van het WK Voetbal van 2018 te overleven, maar werd in de achtste finales uitgeschakeld door Uruguay.

Ratingpost

Dit is ook Portugal