Algemeen

Pousadas Portugal: Een unieke manier om Portugal te ontdekken

Als je op zoek bent naar een unieke manier om Portugal te ontdekken, dan zijn de pousadas in Portugal zeker een aanrader. Pousadas zijn historische gebouwen die zijn omgebouwd tot luxe hotels. Deze hotels zijn verspreid over heel Portugal en bieden een unieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar iets anders dan de standaard hotelervaring.

Wat zijn pousadas?

Pousadas zijn historische gebouwen die zijn omgebouwd tot luxe hotels. Deze gebouwen zijn vaak kastelen, kloosters, paleizen of landhuizen die zijn gerestaureerd en omgebouwd tot hotels. De pousadas zijn verspreid over heel Portugal en bieden een unieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar iets anders dan de standaard hotelervaring.

De geschiedenis van de pousadas gaat terug tot de jaren 40, toen de Portugese overheid besloot om historische gebouwen te restaureren en om te bouwen tot hotels. Het doel was om het toerisme in Portugal te stimuleren en tegelijkertijd de historische gebouwen te behouden. Inmiddels zijn er meer dan 30 pousadas verspreid over heel Portugal.

Waarom kiezen voor een pousada?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten kiezen voor een verblijf in een pousada. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen op een rijtje gezet:

  • Unieke ervaring: Een verblijf in een pousada is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Je verblijft in een historisch gebouw dat is omgebouwd tot een luxe hotel.
  • Cultuur en geschiedenis: De pousadas zijn gevestigd in historische gebouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Portugal. Door te verblijven in een pousada leer je meer over de cultuur en geschiedenis van het land.
  • Luxe en comfort: De pousadas zijn omgebouwd tot luxe hotels met alle moderne voorzieningen die je nodig hebt voor een comfortabel verblijf.
  • Locatie: De pousadas zijn verspreid over heel Portugal en bieden een unieke manier om het land te ontdekken. Je kunt verblijven in een pousada in de stad, aan de kust of in het binnenland.

Soorten pousadas

Er zijn verschillende soorten pousadas in Portugal. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet:

Pousadas de Portugal

Dit zijn de originele pousadas die zijn opgericht door de Portugese overheid in de jaren 40. Deze pousadas zijn gevestigd in historische gebouwen en bieden een unieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar iets anders dan de standaard hotelervaring.

Pousadas de Charme

Dit zijn pousadas die zijn gerestaureerd en omgebouwd tot luxe hotels met een bijzondere charme. Deze pousadas zijn vaak kleinschaliger dan de Pousadas de Portugal en bieden een intieme sfeer.

Pousadas Históricas

Dit zijn pousadas die zijn gevestigd in historische gebouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Portugal. Deze pousadas bieden een unieke ervaring voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het land.

Pousadas Natureza

Dit zijn pousadas die zijn gevestigd in de natuur en bieden een unieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Deze pousadas zijn vaak gelegen in de bergen of aan de kust en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving.

Waar vind je pousadas in Portugal?

Pousadas zijn verspreid over heel Portugal. Hieronder hebben we de belangrijkste regio’s op een rijtje gezet waar je pousadas kunt vinden:

Lissabon

In Lissabon vind je verschillende pousadas, waaronder de Pousada de Lisboa en de Pousada de Queluz. Deze pousadas zijn gevestigd in historische gebouwen in het centrum van de stad en bieden een unieke ervaring voor reizigers die de stad willen verkennen.

Alentejo

In de regio Alentejo vind je verschillende pousadas, waaronder de Pousada de Estremoz en de Pousada de Arraiolos. Deze pousadas zijn gevestigd in historische gebouwen in het binnenland van Portugal en bieden een unieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar rust en ontspanning.

Algarve

In de regio Algarve vind je verschillende pousadas, waaronder de Pousada de Sagres en de Pousada de Tavira. Deze pousadas zijn gevestigd aan de kust en bieden een prachtig uitzicht op de zee.

Douro-vallei

In de Douro-vallei vind je verschillende pousadas, waaronder de Pousada de Alijó en de Pousada de Mesão Frio. Deze pousadas zijn gevestigd in historische gebouwen in de bergen en bieden een prachtig uitzicht op de vallei.

Conclusie

Een verblijf in een pousada is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Je verblijft in een historisch gebouw dat is omgebouwd tot een luxe hotel en leert meer over de cultuur en geschiedenis van Portugal. De pousadas zijn verspreid over heel Portugal en bieden een unieke manier om het land te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist de stad wilt verkennen, er is altijd een pousada die bij je past.

Ratingpost

Dit is ook Portugal