Algemeen

Reize naar Portugal

Portugal is een prachtig land in het zuidwesten van Europa. Het land staat bekend om zijn mooie stranden, historische steden en heerlijke eten. Een reis naar Portugal is dan ook zeker de moeite waard. In dit artikel vertellen we je alles over een reize naar Portugal.

Bezienswaardigheden

Portugal heeft veel mooie bezienswaardigheden die je tijdens je reis kunt bezoeken. Hieronder hebben we een aantal van de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet:

 • De stad Lissabon: Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een prachtige stad om te bezoeken. De stad heeft veel historische gebouwen, mooie parken en gezellige pleinen. Een bezoek aan de wijk Alfama mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Lissabon.
 • De Algarve: De Algarve is een populaire vakantiebestemming in Portugal vanwege de mooie stranden en het heerlijke klimaat. Je kunt er genieten van de zon, zee en het strand, maar ook van de mooie natuur en de gezellige dorpjes.
 • Sintra: Sintra is een stadje vlakbij Lissabon en staat bekend om zijn prachtige paleizen en kastelen. Het is een populaire dagtrip vanuit Lissabon en zeker de moeite waard om te bezoeken.
 • Porto: Porto is de op één na grootste stad van Portugal en staat bekend om zijn mooie historische centrum en de portwijn. Een bezoek aan een van de vele portkelders mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Porto.

Eten en drinken

Portugal staat bekend om zijn heerlijke eten en drinken. Hieronder hebben we een aantal typische Portugese gerechten en dranken voor je op een rijtje gezet:

 • Bacalhau: Bacalhau is gezouten en gedroogde kabeljauw en een van de meest populaire gerechten in Portugal. Er zijn wel meer dan 365 verschillende manieren om bacalhau te bereiden.
 • Pastéis de nata: Pastéis de nata zijn heerlijke custardtaartjes en een typisch Portugees dessert. Je kunt ze bijna overal in Portugal kopen, maar de beste vind je in de pastelarias in Lissabon.
 • Portwijn: Portwijn is een zoete versterkte wijn uit de Douro-vallei in het noorden van Portugal. Het is een van de bekendste Portugese wijnen en wordt vaak gedronken als aperitief of dessertwijn.
 • Ginjinha: Ginjinha is een likeur gemaakt van kersen en wordt vaak gedronken als aperitief of digestief. Het is een typisch drankje uit Lissabon en wordt vaak geserveerd in kleine plastic bekertjes.

Praktische informatie

Als je van plan bent om naar Portugal te reizen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet:

 • Visum: Als Nederlander heb je geen visum nodig om naar Portugal te reizen. Je kunt maximaal 90 dagen in Portugal verblijven zonder visum.
 • Taal: De officiële taal in Portugal is Portugees. Veel Portugezen spreken ook Engels, vooral in de toeristische gebieden.
 • Geld: De munteenheid in Portugal is de euro. Je kunt bijna overal in Portugal pinnen en creditcards worden ook bijna overal geaccepteerd.
 • Vervoer: Portugal heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoersnetwerk. Je kunt gebruik maken van bussen, treinen en metro’s om je te verplaatsen. Als je meer vrijheid wilt, kun je ook een auto huren.
 • Klimaat: Portugal heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. De beste tijd om naar Portugal te reizen is van april tot en met oktober.

Conclusie

Een reize naar Portugal is zeker de moeite waard. Het land heeft veel mooie bezienswaardigheden, heerlijk eten en drinken en een aangenaam klimaat. Of je nu wilt genieten van de zon, de natuur of de cultuur, Portugal heeft voor ieder wat wils. Met de praktische tips uit dit artikel ben je goed voorbereid op je reis naar Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal