Algemeen

Huisje Portugal kopen: Waarom en hoe?

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat en een vriendelijke bevolking. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een huisje in Portugal te kopen. In dit artikel lees je waarom het kopen van een huisje in Portugal een goed idee is en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Waarom een huisje in Portugal kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van een huisje in Portugal een goed idee is. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet:

 • Prachtige natuur: Portugal heeft een prachtige natuur met bergen, bossen, rivieren en stranden. Het is dan ook een ideale bestemming voor natuurliefhebbers.
 • Heerlijk klimaat: Portugal heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. Dit maakt het land het hele jaar door een aangename bestemming.
 • Goedkoop leven: Portugal is een relatief goedkoop land om te leven. De kosten voor levensonderhoud, zoals huur, voeding en transport, zijn lager dan in veel andere Europese landen.
 • Vriendelijke bevolking: De Portugezen staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Het is dan ook gemakkelijk om contact te maken met de lokale bevolking.
 • Stabiele economie: Portugal heeft de afgelopen jaren een stabiele economie ontwikkeld. Dit maakt het land een veilige investering voor mensen die een huisje willen kopen.

Hoe koop je een huisje in Portugal?

Het kopen van een huisje in Portugal is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Hieronder hebben we de belangrijkste stappen voor je op een rijtje gezet:

 1. Bepaal je budget: Voordat je op zoek gaat naar een huisje in Portugal, is het belangrijk om je budget te bepalen. Houd hierbij rekening met de kosten voor de aankoop van het huisje, de notariskosten en de belastingen.
 2. Zoek een geschikt huisje: Als je je budget hebt bepaald, kun je op zoek gaan naar een geschikt huisje. Dit kun je doen via een makelaar of via websites zoals Idealista en Casa Sapo.
 3. Bezichtig het huisje: Als je een geschikt huisje hebt gevonden, is het belangrijk om het huisje te bezichtigen. Dit kun je doen met behulp van een makelaar of door zelf contact op te nemen met de verkoper.
 4. Laat een bouwkundige keuring uitvoeren: Voordat je het huisje koopt, is het verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Zo weet je zeker dat het huisje in goede staat verkeert.
 5. Sluit een koopovereenkomst af: Als je besluit om het huisje te kopen, is het belangrijk om een koopovereenkomst af te sluiten. Hierin staan de afspraken tussen jou en de verkoper vastgelegd.
 6. Laat de koopakte opstellen: Na het afsluiten van de koopovereenkomst moet er een koopakte worden opgesteld. Dit gebeurt meestal door een notaris.
 7. Registreer het huisje: Na het opstellen van de koopakte moet het huisje worden geregistreerd bij het Portugese kadaster. Dit gebeurt meestal door de notaris.

Waar moet je op letten bij het kopen van een huisje in Portugal?

Als je een huisje in Portugal wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 • Locatie: De locatie van het huisje is erg belangrijk. Kies voor een locatie die bij jou past en waar je je thuis voelt.
 • Staat van het huisje: Laat altijd een bouwkundige keuring uitvoeren voordat je het huisje koopt. Zo weet je zeker dat het huisje in goede staat verkeert.
 • Notariskosten: Houd rekening met de notariskosten en belastingen die bij de aankoop van het huisje komen kijken.
 • Verhuurmogelijkheden: Als je het huisje wilt verhuren, is het belangrijk om te kijken naar de verhuurmogelijkheden in de omgeving.
 • Verzekeringen: Zorg ervoor dat je het huisje goed verzekert tegen schade en diefstal.

Conclusie

Het kopen van een huisje in Portugal is een goede investering voor mensen die op zoek zijn naar een prachtige locatie met een heerlijk klimaat en een vriendelijke bevolking. Door de stabiele economie en de relatief lage kosten voor levensonderhoud is Portugal een veilige en betaalbare bestemming. Als je een huisje in Portugal wilt kopen, is het belangrijk om je budget te bepalen, een geschikt huisje te zoeken en een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Houd ook rekening met de notariskosten en belastingen die bij de aankoop van het huisje komen kijken. Door op deze zaken te letten, kun je zorgeloos genieten van je eigen huisje in Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal