Algemeen

Selectie Portugal WK 2022

Portugal is een van de landen die zich heeft gekwalificeerd voor het WK 2022 in Qatar. Het Portugese elftal heeft een rijke geschiedenis op het gebied van voetbal en heeft in de afgelopen jaren veel succes gehad op internationale toernooien. In dit artikel gaan we dieper in op de selectie van Portugal voor het WK 2022 en kijken we naar de spelers die mogelijk deel zullen uitmaken van het team.

De geschiedenis van Portugal op het WK

Portugal heeft in totaal zeven keer deelgenomen aan het WK voetbal. De eerste keer was in 1966, waar ze in de groepsfase werden uitgeschakeld. In 1986 en 2002 bereikte Portugal de achtste finales, maar in 2006 en 2010 werden ze in de halve finales uitgeschakeld. Het grootste succes van Portugal op het WK was in 2018, toen ze de derde plaats behaalden.

Portugal heeft in de afgelopen jaren veel succes gehad op internationale toernooien. In 2016 wonnen ze het Europees kampioenschap, waarbij ze in de finale Frankrijk versloegen. Cristiano Ronaldo was de grote ster van het Portugese elftal tijdens dit toernooi en werd uitgeroepen tot speler van het toernooi.

De selectie van Portugal voor het WK 2022

De selectie van Portugal voor het WK 2022 is nog niet definitief bekendgemaakt, maar er zijn wel een aantal spelers die waarschijnlijk deel zullen uitmaken van het team. Hieronder vind je een overzicht van deze spelers:

  • Cristiano Ronaldo – aanvaller
  • Bernardo Silva – middenvelder
  • Bruno Fernandes – middenvelder
  • Diogo Jota – aanvaller
  • Ruben Dias – verdediger
  • João Cancelo – verdediger
  • Rúben Neves – middenvelder
  • João Félix – aanvaller
  • Renato Sanches – middenvelder
  • Pepe – verdediger

Cristiano Ronaldo is de grote ster van het Portugese elftal en zal waarschijnlijk ook tijdens het WK 2022 een belangrijke rol spelen. Hij heeft in het verleden al veel successen behaald met Portugal en zal er alles aan doen om ook tijdens het WK te schitteren.

Bernardo Silva en Bruno Fernandes zijn twee middenvelders die de afgelopen jaren veel indruk hebben gemaakt bij hun clubs. Ze hebben beiden een goede techniek en zijn in staat om het spel te verdelen en kansen te creëren voor hun medespelers.

Diogo Jota is een aanvaller die de afgelopen jaren veel progressie heeft geboekt. Hij speelt momenteel bij Liverpool en heeft daar laten zien dat hij een echte goalgetter is. Hij zal tijdens het WK waarschijnlijk de concurrentie aangaan met André Silva en João Félix voor een plek in de basis.

Ruben Dias en João Cancelo zijn twee verdedigers die momenteel bij Manchester City spelen. Ze hebben beiden een goede techniek en zijn in staat om het spel van achteruit op te bouwen. Rúben Neves is een middenvelder die momenteel bij Wolverhampton Wanderers speelt en bekend staat om zijn goede passing en schotkracht.

João Félix is een aanvaller die momenteel bij Atlético Madrid speelt. Hij heeft in het verleden al laten zien dat hij een groot talent is en zal tijdens het WK waarschijnlijk de concurrentie aangaan met Diogo Jota en André Silva voor een plek in de basis.

Renato Sanches is een middenvelder die momenteel bij Lille speelt. Hij heeft in het verleden al laten zien dat hij een goede techniek heeft en in staat is om het spel te verdelen. Pepe is een ervaren verdediger die momenteel bij FC Porto speelt. Hij heeft in het verleden al veel successen behaald met Portugal en zal tijdens het WK waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in de verdediging.

De kansen van Portugal op het WK 2022

Portugal behoort tot de favorieten voor het WK 2022. Het team heeft in het verleden al veel successen behaald en beschikt over een aantal zeer getalenteerde spelers. Cristiano Ronaldo is natuurlijk de grote ster van het team en zal er alles aan doen om ook tijdens het WK te schitteren.

Portugal zal tijdens het WK waarschijnlijk de concurrentie aangaan met landen als Brazilië, Argentinië, Frankrijk en Duitsland. Het belooft een spannend toernooi te worden en het is nog maar de vraag welk land er uiteindelijk met de titel vandoor zal gaan.

Conclusie

Portugal heeft zich gekwalificeerd voor het WK 2022 en behoort tot de favorieten voor de titel. Het team beschikt over een aantal zeer getalenteerde spelers, waaronder Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva en Bruno Fernandes. Het belooft een spannend toernooi te worden en het is nog maar de vraag welk land er uiteindelijk met de titel vandoor zal gaan.

Dit is ook Portugal