Algemeen

Stopcontact Portugal: Alles wat je moet weten over de stopcontacten in Portugal

Als je op vakantie gaat naar Portugal, is het handig om te weten welke stopcontacten er gebruikt worden in het land. Het is namelijk vervelend als je niet je telefoon of laptop kunt opladen omdat je de verkeerde stekker hebt meegenomen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de stopcontacten in Portugal.

Stopcontacten in Portugal

In Portugal worden stopcontacten van het type F gebruikt. Dit zijn dezelfde stopcontacten als in Nederland en België. Het verschil zit hem in de voltage en frequentie. In Portugal is de voltage 230V en de frequentie 50Hz. Dit betekent dat je apparaten die geschikt zijn voor 220-240V en 50Hz zonder problemen kunt gebruiken in Portugal.

Stekkers en adapters

Als je uit Nederland of België komt, kun je zonder problemen je eigen stekkers gebruiken in Portugal. Mocht je toch een adapter nodig hebben, dan kun je deze gemakkelijk kopen bij een elektronicawinkel of op het vliegveld. Het is wel handig om van tevoren te checken of je accommodatie over voldoende stopcontacten beschikt. Soms kan het zijn dat er maar één stopcontact aanwezig is in de kamer.

Veiligheid

Net als in Nederland en België is het belangrijk om veilig om te gaan met stopcontacten. Zorg ervoor dat je geen natte handen hebt als je een stekker in het stopcontact steekt en trek de stekker er altijd uit als je het apparaat niet gebruikt. Ook is het verstandig om geen te zware apparaten aan te sluiten op het stopcontact. Dit kan leiden tot overbelasting en kortsluiting.

Conclusie

Als je op vakantie gaat naar Portugal, hoef je je geen zorgen te maken over de stopcontacten. Het land gebruikt dezelfde stopcontacten als Nederland en België. Mocht je toch een adapter nodig hebben, dan kun je deze gemakkelijk kopen. Zorg er wel voor dat je veilig omgaat met de stopcontacten en apparaten die je aansluit.

Handige tips

  • Neem een powerbank mee als je veel onderweg bent. Zo hoef je niet afhankelijk te zijn van stopcontacten.
  • Als je meerdere apparaten tegelijk wilt opladen, kun je een stekkerdoos meenemen.
  • Check van tevoren of je accommodatie over voldoende stopcontacten beschikt.
Ratingpost

Dit is ook Portugal