Algemeen

Stopcontacten Portugal: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om naar Portugal te reizen, is het belangrijk om te weten welke stopcontacten er worden gebruikt. Het is namelijk vervelend als je niet in staat bent om je elektronische apparaten op te laden of te gebruiken tijdens je verblijf. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over stopcontacten in Portugal.

Stopcontacten in Portugal

In Portugal worden stopcontacten van het type F gebruikt. Dit type stopcontact is ook bekend als het Schuko-stopcontact en wordt in veel Europese landen gebruikt. Het stopcontact heeft twee ronde gaten met een aardingsclip aan de onderkant. Het voltage in Portugal is 230V en de frequentie is 50Hz.

Heb ik een adapter nodig?

Als je uit een land komt waar stopcontacten van hetzelfde type worden gebruikt, heb je geen adapter nodig. Als je echter uit een land komt waar een ander type stopcontact wordt gebruikt, heb je een adapter nodig om je elektronische apparaten op te laden of te gebruiken. Het is belangrijk om te weten dat de stekkers in Portugal anders zijn dan in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Waar kan ik een adapter kopen?

Als je een adapter nodig hebt, kun je deze kopen bij de meeste elektronica- of reiswinkels. Je kunt ook online adapters kopen voordat je op reis gaat. Het is belangrijk om te controleren of de adapter geschikt is voor het type stopcontact dat in Portugal wordt gebruikt.

Andere handige tips

Als je naar Portugal reist, zijn er nog een paar andere dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Portugal gebruikt dezelfde stekkers als Spanje, dus als je van plan bent om naar beide landen te reizen, hoef je maar één adapter te kopen.
  • Als je van plan bent om veel elektronische apparaten mee te nemen, is het handig om een stekkerdoos mee te nemen. Zo kun je meerdere apparaten tegelijkertijd opladen.
  • Als je in een hotel verblijft, is de kans groot dat er stopcontacten zijn die geschikt zijn voor verschillende soorten stekkers. Het is echter altijd handig om een adapter mee te nemen voor het geval dat.

Conclusie

Als je naar Portugal reist, is het belangrijk om te weten welke stopcontacten er worden gebruikt. In Portugal worden stopcontacten van het type F gebruikt, wat ook bekend staat als het Schuko-stopcontact. Als je uit een land komt waar een ander type stopcontact wordt gebruikt, heb je een adapter nodig om je elektronische apparaten op te laden of te gebruiken. Je kunt adapters kopen bij de meeste elektronica- of reiswinkels. Als je van plan bent om veel elektronische apparaten mee te nemen, is het handig om een stekkerdoos mee te nemen. Als je in een hotel verblijft, is de kans groot dat er stopcontacten zijn die geschikt zijn voor verschillende soorten stekkers. Het is echter altijd handig om een adapter mee te nemen voor het geval dat.

Dit is ook Portugal