Algemeen

TAP Portugal: De luchtvaartmaatschappij van Portugal

TAP Portugal is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar hoofdkantoor in Lissabon. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1945 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Portugese luchtvaartindustrie. TAP Portugal is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa en biedt vluchten aan naar meer dan 80 bestemmingen wereldwijd.

Geschiedenis van TAP Portugal

TAP Portugal werd opgericht op 14 maart 1945 als Transportes Aéreos Portugueses. De luchtvaartmaatschappij begon met vluchten tussen Lissabon en Madrid en breidde al snel uit naar andere Europese bestemmingen. In de jaren 60 en 70 begon TAP Portugal ook vluchten aan te bieden naar Afrika en Zuid-Amerika.

In de jaren 80 en 90 onderging TAP Portugal een aantal veranderingen. De luchtvaartmaatschappij werd geprivatiseerd en begon zich te richten op de ontwikkeling van haar hub op de luchthaven van Lissabon. TAP Portugal breidde haar netwerk uit naar nieuwe bestemmingen in Europa, Afrika en Zuid-Amerika en moderniseerde haar vloot met nieuwe vliegtuigen.

In 2005 werd TAP Portugal lid van de Star Alliance, een van de grootste luchtvaartallianties ter wereld. Dit gaf TAP Portugal toegang tot een wereldwijd netwerk van luchtvaartmaatschappijen en maakte het mogelijk om haar klanten meer bestemmingen aan te bieden.

Bestemmingen van TAP Portugal

TAP Portugal biedt vluchten aan naar meer dan 80 bestemmingen wereldwijd, waaronder steden in Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Enkele populaire bestemmingen van TAP Portugal zijn:

  • Lissabon
  • Porto
  • Madrid
  • Parijs
  • Londen
  • New York
  • Rio de Janeiro
  • São Paulo
  • Luanda

TAP Portugal heeft ook een aantal codeshare-overeenkomsten met andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air Canada, United Airlines en Emirates. Dit stelt TAP Portugal in staat om haar klanten nog meer bestemmingen aan te bieden.

Vloot van TAP Portugal

TAP Portugal heeft een moderne vloot van meer dan 100 vliegtuigen, waaronder Airbus A319, A320, A321, A330 en A340, en Embraer E190 en E195. De luchtvaartmaatschappij heeft ook bestellingen geplaatst voor nieuwe Airbus A320neo en A321neo vliegtuigen, die in de komende jaren aan de vloot zullen worden toegevoegd.

TAP Portugal heeft ook een speciale vloot van Airbus A330-900neo vliegtuigen, die zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en comfortabele stoelen. Deze vliegtuigen worden voornamelijk gebruikt op langeafstandsvluchten naar Noord- en Zuid-Amerika en Afrika.

Service aan boord van TAP Portugal

TAP Portugal biedt haar klanten een uitstekende service aan boord van haar vluchten. Passagiers kunnen genieten van gratis maaltijden en drankjes, evenals een uitgebreid entertainmentprogramma met films, tv-shows en muziek. TAP Portugal biedt ook gratis wifi aan boord van haar Airbus A330-900neo vliegtuigen.

TAP Portugal heeft ook een frequent flyer-programma genaamd Miles&Go, waarmee klanten punten kunnen verdienen voor hun vluchten en deze kunnen inwisselen voor upgrades, gratis vluchten en andere voordelen.

Conclusie

TAP Portugal is een belangrijke speler in de Portugese luchtvaartindustrie en biedt haar klanten een uitstekende service en een breed scala aan bestemmingen wereldwijd. Met een moderne vloot en een lidmaatschap van de Star Alliance is TAP Portugal goed gepositioneerd om haar klanten nog meer mogelijkheden te bieden in de toekomst.

Ratingpost

Dit is ook Portugal