Algemeen

TUI Portugal: Ontdek de prachtige stranden en cultuur van Portugal

TUI Portugal is een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, heerlijk eten en drinken en natuurlijk de mooie stranden. TUI biedt verschillende vakanties aan naar Portugal, van stedentrips naar Lissabon tot zonvakanties in de Algarve. In dit artikel lees je alles over TUI Portugal en wat je kunt verwachten van een vakantie naar dit mooie land.

De mooiste stranden van Portugal

Een van de grootste trekpleisters van Portugal zijn de prachtige stranden. Portugal heeft een kustlijn van maar liefst 850 kilometer en er zijn dan ook genoeg stranden te vinden. Hieronder vind je een aantal van de mooiste stranden van Portugal:

 • Praia da Rocha: Dit strand ligt in de Algarve en is een van de bekendste stranden van Portugal. Het strand is omgeven door indrukwekkende rotsformaties en het water is kristalhelder.
 • Praia do Guincho: Dit strand ligt in de buurt van Lissabon en is een populaire plek voor surfers vanwege de hoge golven. Het strand is omgeven door duinen en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.
 • Praia da Marinha: Dit strand ligt ook in de Algarve en wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Europa. Het strand is omgeven door kliffen en het water is turquoise van kleur.

De rijke geschiedenis van Portugal

Portugal heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het land heeft vele invloeden gehad van verschillende culturen, waaronder de Moren en de Romeinen. Hierdoor zijn er veel historische bezienswaardigheden te vinden in Portugal. Hieronder vind je een aantal van de meest interessante bezienswaardigheden:

 • Toren van Belém: Deze toren is gebouwd in de 16e eeuw en diende als verdediging tegen aanvallen vanuit de zee. De toren staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de bekendste bezienswaardigheden van Lissabon.
 • Mosteiro dos Jerónimos: Dit klooster is gebouwd in de 16e eeuw en is een van de mooiste voorbeelden van de Manuelstijl, een Portugese bouwstijl uit de 16e eeuw. Het klooster staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Castelo de São Jorge: Dit kasteel ligt op een heuvel in het centrum van Lissabon en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en diende als verdediging tegen aanvallen vanuit het binnenland.

De lekkerste gerechten van Portugal

Portugal staat bekend om zijn heerlijke eten en drinken. De Portugese keuken is gevarieerd en heeft invloeden vanuit de hele wereld. Hieronder vind je een aantal van de lekkerste gerechten van Portugal:

 • Bacalhau: Dit is een van de bekendste gerechten van Portugal en bestaat uit gezouten en gedroogde kabeljauw. Er zijn meer dan 365 verschillende manieren om bacalhau te bereiden, dus je kunt elke dag van het jaar een ander gerecht proberen.
 • Pastéis de nata: Dit zijn kleine custardtaartjes die oorspronkelijk uit Lissabon komen. De taartjes zijn heerlijk zoet en worden vaak geserveerd met een kopje koffie.
 • Francesinha: Dit is een sandwich uit Porto die bestaat uit verschillende soorten vlees, kaas en een pittige saus. Het gerecht wordt vaak geserveerd met frietjes en een biertje.

TUI Portugal: De beste vakanties naar Portugal

TUI biedt verschillende vakanties aan naar Portugal, van stedentrips naar Lissabon tot zonvakanties in de Algarve. Hieronder vind je een aantal van de beste vakanties naar Portugal:

 • Stedentrip Lissabon: Tijdens deze stedentrip verblijf je in een hotel in het centrum van Lissabon en kun je de stad op je gemak verkennen. Bezoek de historische bezienswaardigheden, proef de lekkerste gerechten en geniet van het bruisende nachtleven.
 • Zonvakantie Algarve: Tijdens deze zonvakantie verblijf je in een hotel aan het strand en kun je genieten van de prachtige stranden en het heerlijke weer. Maak een boottocht langs de kust, bezoek de historische stadjes en proef de lekkerste gerechten.
 • Rondreis Portugal: Tijdens deze rondreis maak je kennis met de mooiste plekjes van Portugal. Je bezoekt historische steden, prachtige stranden en indrukwekkende natuurgebieden. Je verblijft in verschillende hotels en maakt gebruik van een huurauto.

Conclusie

TUI Portugal is een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Portugal heeft prachtige stranden, een rijke geschiedenis en heerlijk eten en drinken. TUI biedt verschillende vakanties aan naar Portugal, van stedentrips naar Lissabon tot zonvakanties in de Algarve. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur of ontspanning, Portugal heeft voor ieder wat wils.

Dit is ook Portugal