Algemeen

Vliegvelden Portugal: Alles wat je moet weten

Portugal is een populaire vakantiebestemming en heeft verschillende vliegvelden die toegang bieden tot de verschillende regio’s van het land. In dit artikel zullen we de belangrijkste vliegvelden van Portugal bespreken en wat je moet weten voordat je op reis gaat.

Lissabon Portela Airport

Lissabon Portela Airport is het grootste en drukste vliegveld van Portugal en ligt op ongeveer 7 km van het stadscentrum van Lissabon. Het vliegveld heeft twee terminals en biedt vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Het is ook een hub voor TAP Air Portugal, de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal.

Als je van plan bent om naar Lissabon te reizen, is dit vliegveld de beste optie. Er zijn verschillende manieren om van het vliegveld naar het stadscentrum te komen, waaronder de metro, bus, taxi en huurauto. De metro is de goedkoopste optie en brengt je in ongeveer 20 minuten naar het centrum.

Porto Airport

Porto Airport, ook bekend als Francisco Sá Carneiro Airport, is het op een na drukste vliegveld van Portugal en ligt op ongeveer 11 km van het stadscentrum van Porto. Het vliegveld heeft één terminal en biedt vluchten naar bestemmingen in Europa en Noord-Afrika.

Als je van plan bent om naar Porto te reizen, is dit vliegveld de beste optie. Er zijn verschillende manieren om van het vliegveld naar het stadscentrum te komen, waaronder de metro, bus, taxi en huurauto. De metro is de goedkoopste optie en brengt je in ongeveer 30 minuten naar het centrum.

Faro Airport

Faro Airport is het derde drukste vliegveld van Portugal en ligt in de Algarve, een populaire vakantiebestemming in het zuiden van Portugal. Het vliegveld heeft één terminal en biedt vluchten naar bestemmingen in Europa en Noord-Afrika.

Als je van plan bent om naar de Algarve te reizen, is dit vliegveld de beste optie. Er zijn verschillende manieren om van het vliegveld naar de verschillende steden en dorpen in de Algarve te komen, waaronder de bus, taxi en huurauto. De bus is de goedkoopste optie en brengt je naar verschillende bestemmingen in de Algarve.

Andere vliegvelden in Portugal

Naast de bovengenoemde vliegvelden zijn er nog andere vliegvelden in Portugal die minder druk zijn en voornamelijk regionale vluchten aanbieden. Deze vliegvelden zijn onder andere:

  • Portimão Airport
  • Beja Airport
  • Braga Airport
  • Vila Real Airport

Als je van plan bent om naar een specifieke regio in Portugal te reizen, is het de moeite waard om te kijken of er een regionaal vliegveld in de buurt is.

Conclusie

Portugal heeft verschillende vliegvelden die toegang bieden tot de verschillende regio’s van het land. Lissabon Portela Airport, Porto Airport en Faro Airport zijn de drukste vliegvelden en bieden vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Als je van plan bent om naar Portugal te reizen, is het belangrijk om te weten welk vliegveld het beste bij je reisplannen past en welke transportopties beschikbaar zijn om van het vliegveld naar je bestemming te komen.

Ratingpost

Dit is ook Portugal