Algemeen

Vluchten Portugal: Ontdek de Schoonheid van Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie naar Portugal. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, een actieve vakantie in de bergen of een culturele stedentrip, Portugal heeft voor ieder wat wils. In dit artikel lees je alles over vluchten naar Portugal en wat je kunt verwachten van een vakantie in dit mooie land.

Vluchten naar Portugal

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Portugal aanbieden. De meeste vluchten vertrekken vanaf Schiphol en landen op de luchthaven van Lissabon of Porto. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en het seizoen kun je al voor een paar tientjes een enkele reis boeken. Het is wel belangrijk om op tijd te boeken, vooral in het hoogseizoen kunnen de prijzen snel stijgen.

Als je flexibel bent in je reisdata, kun je vaak profiteren van goedkopere vluchten. Ook kan het lonen om te kijken naar vluchten met een tussenstop, deze zijn vaak goedkoper dan directe vluchten. Houd er wel rekening mee dat je dan langer onderweg bent.

De mooiste plekken van Portugal

Portugal heeft veel te bieden voor vakantiegangers. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste plekken van Portugal:

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een van de mooiste steden van Europa. De stad is gebouwd op zeven heuvels en heeft een rijke geschiedenis. Bezoek de historische wijk Alfama, waar je smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige pleintjes vindt. Ook de wijk Belém is een bezoek waard, hier vind je onder andere de beroemde toren van Belém en het Jerónimos-klooster.

Porto

Porto is de op een na grootste stad van Portugal en staat bekend om de portwijn. De stad heeft een prachtige oude binnenstad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek de kathedraal van Porto, de Torre dos Clérigos en de beroemde Dom Luis I-brug. Ook kun je een rondleiding boeken bij een van de vele portwijnhuizen in de stad.

Algarve

De Algarve is een populaire vakantiebestemming in het zuiden van Portugal. Hier vind je prachtige stranden, gezellige badplaatsen en een heerlijk klimaat. Bezoek bijvoorbeeld de stad Lagos, met zijn historische centrum en mooie stranden. Ook de stad Faro is een bezoek waard, hier vind je onder andere de oude stadsmuren en de kathedraal van Faro.

Sintra

Sintra is een sprookjesachtige stad ten westen van Lissabon. Hier vind je prachtige paleizen, kastelen en tuinen. Bezoek bijvoorbeeld het Palácio Nacional de Sintra, het Castelo dos Mouros en het kleurrijke Palácio da Pena. Ook de Quinta da Regaleira, met zijn mysterieuze grotten en tunnels, is een bezoek waard.

Activiteiten in Portugal

Naast het bezoeken van mooie steden en stranden, zijn er ook genoeg activiteiten te doen in Portugal. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten:

Surfen

Portugal staat bekend om zijn goede surfspots. Vooral de kust van de Algarve en de regio rondom Peniche zijn populair onder surfers. Of je nu een beginner bent of al gevorderd, er zijn genoeg surfscholen en verhuurbedrijven waar je terecht kunt.

Wandelen

Portugal heeft een prachtige natuur en is daarom een perfecte bestemming voor wandelaars. Vooral de regio rondom de Serra da Estrela, de hoogste bergketen van Portugal, is populair onder wandelaars. Ook de Rota Vicentina, een langeafstandswandeling langs de kust van de Algarve, is een aanrader.

Golfen

Portugal is een van de beste golfbestemmingen ter wereld. Vooral de Algarve heeft veel golfbanen van hoge kwaliteit. Of je nu een beginner bent of al gevorderd, er is voor ieder wat wils.

Conclusie

Portugal is een prachtig land met veel te bieden voor vakantiegangers. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, een actieve vakantie in de bergen of een culturele stedentrip, Portugal heeft voor ieder wat wils. Met vluchten naar Portugal die steeds goedkoper worden, is het nu makkelijker dan ooit om dit mooie land te ontdekken. Boek dus snel je vlucht en geniet van al het moois dat Portugal te bieden heeft!

Dit is ook Portugal