Algemeen

Temperatuur Portugal Mei

Als je van plan bent om in mei naar Portugal te reizen, is het belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten. De temperatuur in Portugal kan in mei namelijk behoorlijk verschillen van de temperaturen in andere maanden. In dit artikel lees je alles over de temperatuur in Portugal in mei.

Algemene informatie over Portugal

Portugal is een land in het zuidwesten van Europa en heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild en nat. De temperatuur in Portugal kan echter wel verschillen per regio. Zo is het in het noorden van Portugal over het algemeen wat koeler dan in het zuiden.

Temperatuur in Portugal in mei

In mei begint het toeristenseizoen in Portugal langzaam op gang te komen. De temperatuur in Portugal in mei is over het algemeen aangenaam en perfect voor een vakantie. De gemiddelde temperatuur in Portugal in mei ligt tussen de 18 en 23 graden Celsius. In het zuiden van Portugal kan het echter wel warmer zijn, met temperaturen die kunnen oplopen tot wel 30 graden Celsius.

De temperatuur in Portugal in mei kan echter wel per dag verschillen. Zo kan het in de ochtend nog wat fris zijn, terwijl het in de middag juist heel warm kan worden. Het is daarom verstandig om laagjes kleding mee te nemen, zodat je jezelf kunt aanpassen aan de temperatuur.

Wat te doen in Portugal in mei

Als je in mei naar Portugal gaat, zijn er genoeg leuke dingen om te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de prachtige steden Lissabon en Porto bezoeken. In deze steden kun je genieten van de mooie architectuur, heerlijk eten en drinken en de gezellige sfeer.

Daarnaast kun je in mei ook genieten van de mooie stranden in Portugal. De temperatuur in Portugal in mei is namelijk perfect om te zonnen en te zwemmen. Vooral in het zuiden van Portugal zijn er veel mooie stranden te vinden, zoals Praia da Rocha en Praia do Vau.

Als je van wandelen houdt, is mei ook een goede maand om naar Portugal te gaan. De temperatuur in Portugal in mei is namelijk niet te warm en niet te koud, waardoor het perfect is om mooie wandelingen te maken. Vooral de natuurparken in Portugal zijn prachtig om te bezoeken, zoals het Parque Natural da Serra da Estrela en het Parque Natural da Ria Formosa.

Conclusie

De temperatuur in Portugal in mei is over het algemeen aangenaam en perfect voor een vakantie. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 18 en 23 graden Celsius, maar in het zuiden van Portugal kan het warmer zijn. Er zijn genoeg leuke dingen om te doen in Portugal in mei, zoals het bezoeken van steden, genieten van de mooie stranden en wandelen in de prachtige natuurparken. Vergeet niet om laagjes kleding mee te nemen, zodat je jezelf kunt aanpassen aan de temperatuur.

Ratingpost

Dit is ook Portugal