Algemeen

Waterpark in Portugal

Portugal is een prachtig land met veel zon, zee en strand. Maar naast de mooie stranden heeft Portugal ook veel te bieden op het gebied van waterparken. Een waterpark is een ideale manier om verkoeling te zoeken tijdens de warme zomermaanden en om plezier te hebben met vrienden en familie. In dit artikel bespreken we de beste waterparken in Portugal.

1. Aquashow Park

Aquashow Park is het grootste waterpark in Portugal en ligt in de Algarve. Het park heeft meer dan 20 attracties, waaronder de grootste waterachtbaan van Europa. De attracties zijn geschikt voor alle leeftijden, van kleine kinderen tot volwassenen. Naast de waterattracties heeft het park ook een dierentuin met exotische dieren, zoals papegaaien en krokodillen. Het park is geopend van mei tot oktober en is een must-visit voor iedereen die naar de Algarve gaat.

2. Slide & Splash

Slide & Splash is een ander populair waterpark in de Algarve. Het park heeft meer dan 10 attracties, waaronder de grootste glijbaan van Portugal. Het park heeft ook een groot zwembad en een golfslagbad. Voor de kleintjes is er een speciaal kinderbad met leuke attracties. Het park is geopend van april tot oktober en is een geweldige plek om een dag door te brengen met het hele gezin.

3. Zoomarine

Zoomarine is een waterpark en dierentuin in één en ligt in de buurt van Albufeira. Het park heeft verschillende waterattracties, zoals glijbanen en een golfslagbad, maar ook een dolfijnenshow en een aquarium. Het park heeft ook een strand en een groot zwembad. Zoomarine is geopend van maart tot november en is een geweldige plek om te bezoeken als je van dieren en water houdt.

4. Norpark

Norpark is een waterpark in het noorden van Portugal, in de buurt van Porto. Het park heeft verschillende glijbanen, een golfslagbad en een kinderbad. Het park is kleiner dan de andere waterparken in Portugal, maar het is nog steeds een geweldige plek om te bezoeken als je in de buurt bent. Norpark is geopend van juni tot september.

5. Aquaparque Madeira

Aquaparque Madeira is het enige waterpark op het eiland Madeira. Het park heeft verschillende glijbanen, een golfslagbad en een kinderbad. Het park heeft ook een prachtig uitzicht op de oceaan en de bergen. Het park is geopend van juni tot september en is een geweldige plek om te bezoeken als je op vakantie bent op Madeira.

Conclusie

Portugal heeft veel te bieden op het gebied van waterparken. Of je nu in de Algarve bent of in het noorden van Portugal, er is altijd wel een waterpark in de buurt. Aquashow Park en Slide & Splash zijn de grootste waterparken in Portugal en zijn een must-visit voor iedereen die naar de Algarve gaat. Zoomarine is een geweldige plek om te bezoeken als je van dieren en water houdt. Norpark is een kleiner waterpark in het noorden van Portugal en Aquaparque Madeira is het enige waterpark op het eiland Madeira. Welk waterpark je ook kiest, je zult zeker een geweldige dag hebben met vrienden en familie.

Ratingpost

Dit is ook Portugal