Algemeen

Weer Portugal 14 dagen: Wat kun je verwachten?

Als je van plan bent om binnenkort naar Portugal te reizen, is het belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten. Het weer in Portugal kan namelijk sterk variëren, afhankelijk van de tijd van het jaar en de regio waar je naartoe gaat. In dit artikel bespreken we het weer in Portugal gedurende 14 dagen, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Dag 1-3: Lissabon

Als je begint in Lissabon, kun je verwachten dat het weer mild is met temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Er is een kleine kans op regen, maar over het algemeen is het droog en zonnig. Het is een goed idee om lichte kleding mee te nemen, maar ook een jas voor de avonden.

Dag 4-6: Porto

Als je naar Porto reist, kun je verwachten dat het weer iets koeler is dan in Lissabon. Temperaturen liggen tussen de 15 en 19 graden Celsius en er is een iets grotere kans op regen. Het is nog steeds een goed idee om lichte kleding mee te nemen, maar ook een paraplu of regenjas.

Dag 7-10: Algarve

Als je naar de Algarve reist, kun je verwachten dat het weer warmer is dan in Lissabon en Porto. Temperaturen liggen tussen de 20 en 25 graden Celsius en er is weinig kans op regen. Het is een goed idee om lichte kleding mee te nemen, maar ook een zonnebrandcrème en een hoed om jezelf te beschermen tegen de zon.

Dag 11-14: Madeira

Als je naar Madeira reist, kun je verwachten dat het weer mild is met temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Er is een kleine kans op regen, maar over het algemeen is het droog en zonnig. Het is een goed idee om lichte kleding mee te nemen, maar ook een jas voor de avonden.

Conclusie

Als je naar Portugal reist gedurende 14 dagen, kun je verwachten dat het weer mild tot warm is, afhankelijk van de regio waar je naartoe gaat. Over het algemeen is er weinig kans op regen, maar het is altijd een goed idee om voorbereid te zijn met een paraplu of regenjas. Vergeet niet om lichte kleding mee te nemen, maar ook een jas voor de avonden en zonnebrandcrème en een hoed voor bescherming tegen de zon.

Met deze informatie ben je goed voorbereid op je reis naar Portugal en kun je optimaal genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft.

Ratingpost

Dit is ook Portugal