Algemeen

Aquapark Portugal: Een Dag Vol Waterpret

Als je op zoek bent naar een leuke en verfrissende manier om je vakantie in Portugal door te brengen, dan is een bezoek aan een aquapark zeker een aanrader. Portugal heeft verschillende aquaparken verspreid over het land, maar een van de meest populaire is Aquapark Portugal. Dit park biedt een dag vol waterpret voor het hele gezin.

Locatie en Bereikbaarheid

Aquapark Portugal is gelegen in de Algarve, in de buurt van de stad Lagoa. Het park is gemakkelijk bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. Als je geen auto hebt, kun je ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Er zijn verschillende buslijnen die stoppen bij het park.

Attracties en Activiteiten

Aquapark Portugal heeft een breed scala aan attracties en activiteiten voor alle leeftijden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste attracties:

  • Glijbanen: Het park heeft verschillende glijbanen, waaronder de Kamikaze, de Black Hole en de Crazy River. Deze glijbanen bieden een adrenalinekick voor degenen die op zoek zijn naar wat meer spanning.
  • Lazy River: Als je op zoek bent naar iets rustigers, dan is de Lazy River een goede optie. Hier kun je ontspannen op een opblaasbare band terwijl je door het water drijft.
  • Kindergebied: Voor de jongere bezoekers heeft Aquapark Portugal een speciaal kindergebied met kleine glijbanen en waterspeeltoestellen.
  • Wave Pool: De Wave Pool is een van de populairste attracties van het park. Hier kun je zwemmen in golven die tot wel 2 meter hoog kunnen zijn.
  • Zwembaden: Naast de Wave Pool heeft het park ook verschillende andere zwembaden, waaronder een groot zwembad met een swim-up bar.

Naast de attracties zijn er ook verschillende activiteiten die je kunt doen in Aquapark Portugal. Zo kun je deelnemen aan wateraerobics, meedoen aan een wedstrijdje op de glijbanen of gewoon lekker ontspannen op een ligbedje bij het zwembad.

Praktische Informatie

Als je van plan bent om Aquapark Portugal te bezoeken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Openingstijden: Het park is geopend van juni tot en met september, van 10:00 uur tot 18:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs voor volwassenen is €25,- en voor kinderen tot en met 10 jaar is de prijs €18,-. Kinderen onder de 1 meter mogen gratis naar binnen.
  • Eten en Drinken: In het park zijn verschillende restaurants en snackbars waar je eten en drinken kunt kopen. Je mag ook je eigen eten en drinken meenemen, maar glaswerk en alcohol zijn niet toegestaan.
  • Kledingvoorschriften: Het is verplicht om zwemkleding te dragen in het park. T-shirts en shorts zijn niet toegestaan op de glijbanen.
  • Veiligheid: Veiligheid staat voorop in Aquapark Portugal. Er zijn reddingszwemmers aanwezig en er zijn verschillende EHBO-posten in het park.

Conclusie

Aquapark Portugal is een geweldige bestemming voor een dag vol waterpret. Met een breed scala aan attracties en activiteiten is er voor ieder wat wils. Het park is gemakkelijk bereikbaar en de toegangsprijzen zijn redelijk. Als je op zoek bent naar een leuke en verfrissende manier om je vakantie in Portugal door te brengen, dan is een bezoek aan Aquapark Portugal zeker een aanrader.

Dit is ook Portugal