Algemeen

Autovakanties Portugal: Ontdek het land van de fado en de portwijn

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een autovakantie naar Portugal. Met de auto heb je immers alle vrijheid om het land op je eigen tempo te ontdekken en te genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft.

Waarom kiezen voor een autovakantie naar Portugal?

Een autovakantie naar Portugal heeft heel wat voordelen. Zo ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kan je zelf bepalen waar en wanneer je stopt. Bovendien kan je met de auto ook de minder bekende plekjes van Portugal ontdekken, die je anders misschien zou missen.

Een ander voordeel van een autovakantie naar Portugal is dat je veel bagage kan meenemen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het gewicht van je koffer en kan je gerust wat extra spullen meenemen, zoals een picknickmand of een strandstoel.

De mooiste plekjes van Portugal

Portugal heeft heel wat te bieden voor wie houdt van natuur, cultuur en lekker eten. Hieronder vind je enkele van de mooiste plekjes van Portugal die je zeker niet mag missen tijdens je autovakantie.

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een van de mooiste steden van Europa. De stad ligt aan de monding van de rivier de Taag en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Bezoek zeker de wijk Alfama, met zijn smalle straatjes en kleurrijke huizen, en het kasteel van São Jorge, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Porto

Porto is de tweede grootste stad van Portugal en staat bekend om zijn portwijn. De stad ligt aan de monding van de rivier de Douro en heeft een prachtig historisch centrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek zeker de wijk Ribeira, met zijn kleurrijke huizen en gezellige terrasjes, en de kathedraal van Porto, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Algarve

De Algarve is een prachtige streek in het zuiden van Portugal, met kilometerslange zandstranden, indrukwekkende kliffen en gezellige vissersdorpjes. Bezoek zeker de stad Lagos, met zijn historisch centrum en gezellige jachthaven, en het natuurpark Ria Formosa, waar je kan genieten van de prachtige natuur en de vele vogelsoorten.

Serra da Estrela

Serra da Estrela is het hoogste gebergte van Portugal en een prachtige plek voor wie houdt van wandelen en skiën. Het gebergte ligt in het centrum van Portugal en heeft een indrukwekkende natuur met hoge bergen, diepe valleien en kristalheldere meren. Bezoek zeker de stad Covilhã, met zijn historisch centrum en gezellige terrasjes, en de bergtop Torre, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.

Praktische tips voor een autovakantie naar Portugal

Als je met de auto naar Portugal reist, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je enkele praktische tips voor een geslaagde autovakantie naar Portugal.

Verplichte documenten

Als je met de auto naar Portugal reist, moet je enkele verplichte documenten bij je hebben. Zo heb je een geldig rijbewijs, een geldig paspoort of identiteitskaart en een groene kaart nodig. Daarnaast moet je ook een gevarendriehoek, een veiligheidsvest en een verbanddoos bij je hebben.

Tolwegen

In Portugal zijn er heel wat tolwegen, die je kan herkennen aan de letter A. Als je gebruik maakt van de tolwegen, moet je een elektronisch tolkastje hebben. Dit kan je kopen bij de grens of in een van de vele verkooppunten langs de weg. Als je geen tolkastje hebt, kan je ook betalen aan de tolpoortjes, maar dit kan soms voor lange wachttijden zorgen.

Parkeren

In de grote steden van Portugal kan het soms moeilijk zijn om een parkeerplaats te vinden. Vaak zijn er wel parkeergarages, maar deze kunnen duur zijn. Als je in de buurt van een metrostation parkeert, kan je vaak goedkoper parkeren en ben je snel in het centrum.

Verkeersregels

In Portugal gelden dezelfde verkeersregels als in de rest van Europa. Zo moet je rechts rijden en mag je niet bellen achter het stuur. Daarnaast moet je ook altijd je gordel dragen en mag je niet parkeren op een gele streep.

Conclusie

Een autovakantie naar Portugal is een ideale manier om het land op je eigen tempo te ontdekken en te genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft. Met de auto kan je immers alle vrijheid hebben om te stoppen waar en wanneer je wil en kan je ook de minder bekende plekjes van Portugal ontdekken. Of je nu houdt van natuur, cultuur of lekker eten, Portugal heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je autovakantie naar Portugal en ontdek het land van de fado en de portwijn!

Ratingpost

Dit is ook Portugal