Algemeen

Beaches Porto Portugal: De mooiste stranden van Porto

Porto is een prachtige stad in het noorden van Portugal, bekend om zijn historische centrum, de beroemde portwijn en de bruisende sfeer. Maar wist je dat Porto ook een aantal prachtige stranden heeft? In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste stranden van Porto.

Praia do Matosinhos

Praia do Matosinhos is het bekendste strand van Porto en ligt op slechts 20 minuten rijden van het stadscentrum. Het is een lang zandstrand met een breed scala aan faciliteiten, waaronder douches, kleedkamers, restaurants en bars. Het strand is populair bij surfers vanwege de goede golven en er worden regelmatig surfwedstrijden gehouden. Ook kun je hier windsurfen, kitesurfen en bodyboarden. Praia do Matosinhos is een geweldige plek om te genieten van de zon, te zwemmen in de zee en te genieten van de levendige sfeer.

Praia de Miramar

Praia de Miramar is een prachtig strand dat op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Porto ligt. Het is een rustig strand met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en een iconische kerk op de kliffen. Het strand is populair bij gezinnen vanwege de kalme wateren en het zachte zand. Er zijn ook enkele restaurants en cafés in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je uitkijkt over de zee.

Praia da Aguda

Praia da Aguda is een klein strand dat op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Porto ligt. Het is een rustig strand met een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht op de zee. Het strand is populair bij gezinnen vanwege de kalme wateren en het zachte zand. Er zijn ook enkele restaurants en cafés in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je uitkijkt over de zee.

Praia do Carneiro

Praia do Carneiro is een klein strand dat op ongeveer 5 kilometer ten zuiden van Porto ligt. Het is een rustig strand met een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht op de zee. Het strand is populair bij gezinnen vanwege de kalme wateren en het zachte zand. Er zijn ook enkele restaurants en cafés in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je uitkijkt over de zee.

Praia do Senhor da Pedra

Praia do Senhor da Pedra is een prachtig strand dat op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Porto ligt. Het is een rustig strand met een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht op de zee. Het strand is populair bij gezinnen vanwege de kalme wateren en het zachte zand. Er zijn ook enkele restaurants en cafés in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je uitkijkt over de zee.

Praia de Valadares

Praia de Valadares is een prachtig strand dat op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Porto ligt. Het is een rustig strand met een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht op de zee. Het strand is populair bij gezinnen vanwege de kalme wateren en het zachte zand. Er zijn ook enkele restaurants en cafés in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je uitkijkt over de zee.

Conclusie

Porto heeft een aantal prachtige stranden die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu op zoek bent naar een levendig strand met veel faciliteiten of een rustig strand met een ontspannen sfeer, Porto heeft voor elk wat wils. Dus pak je zwemkleding en zonnebrandcrème en ga op ontdekkingstocht langs de mooiste stranden van Porto!

Ratingpost

Dit is ook Portugal