Algemeen

Kleine campings Portugal: genieten van rust en natuur

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, mooie stranden en een heerlijk klimaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks veel toeristen trekt. Maar wist je dat Portugal ook een ideale bestemming is voor kampeerliefhebbers? Vooral de kleine campings in Portugal zijn populair onder reizigers die op zoek zijn naar rust, natuur en authenticiteit. In dit artikel lees je alles over de kleine campings in Portugal en waarom deze zo bijzonder zijn.

Wat zijn kleine campings?

Kleine campings zijn campings met maximaal 50 staanplaatsen. Deze campings zijn vaak kleinschalig en hebben een persoonlijke sfeer. Hierdoor is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht en contact met medekampeerders. Kleine campings zijn vaak gelegen in een natuurlijke omgeving en bieden rust en ontspanning. Dit maakt ze ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke kampeerervaring.

Waarom kiezen voor een kleine camping in Portugal?

Portugal heeft veel te bieden voor kampeerliefhebbers. Het land heeft een mild klimaat, mooie stranden en een prachtige natuur. Maar waarom zou je kiezen voor een kleine camping in Portugal in plaats van een grote camping? Hieronder vind je een aantal redenen:

  • Rust en ontspanning: kleine campings zijn vaak gelegen in een rustige omgeving, ver weg van de drukte van de stad. Hierdoor kun je optimaal genieten van de natuur en de rust.
  • Persoonlijke aandacht: op een kleine camping is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht en contact met medekampeerders. Hierdoor ontstaat er vaak een gezellige en gemoedelijke sfeer.
  • Authenticiteit: kleine campings zijn vaak gelegen op bijzondere plekken, zoals in de bergen of aan de kust. Hierdoor krijg je een authentieke kampeerervaring en leer je het land op een andere manier kennen.
  • Goedkoper: kleine campings zijn vaak goedkoper dan grote campings. Hierdoor kun je langer op vakantie of meer geld uitgeven aan andere activiteiten.

De mooiste kleine campings in Portugal

Portugal heeft veel kleine campings die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een aantal van de mooiste kleine campings in Portugal:

Camping Quinta do Pomarinho

Camping Quinta do Pomarinho is gelegen in de Alentejo, een prachtige regio in het zuidoosten van Portugal. De camping is gelegen op een voormalige boerderij en biedt ruime staanplaatsen en een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels. Op de camping kun je genieten van de rust en de natuur, maar ook deelnemen aan activiteiten zoals wandelen, fietsen en paardrijden.

Camping Cerdeira Village

Camping Cerdeira Village is gelegen in het hart van Portugal, in de Serra da Lousã. De camping is gelegen op een voormalig dorpje en biedt prachtige staanplaatsen tussen de oude huizen en straatjes. Op de camping kun je genieten van de rust en de natuur, maar ook deelnemen aan activiteiten zoals wandelen, yoga en workshops.

Camping Parque de Campismo Rural Vale do Beijames

Camping Parque de Campismo Rural Vale do Beijames is gelegen in de regio Beira Alta, in het midden van Portugal. De camping is gelegen aan de rivier de Mondego en biedt prachtige staanplaatsen tussen de olijfbomen en wijngaarden. Op de camping kun je genieten van de rust en de natuur, maar ook deelnemen aan activiteiten zoals kanoën, vissen en wandelen.

Conclusie

Kleine campings in Portugal zijn een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust, natuur en authenticiteit. Deze campings bieden persoonlijke aandacht, een gemoedelijke sfeer en een authentieke kampeerervaring. Portugal heeft veel mooie kleine campings die de moeite waard zijn om te bezoeken. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist actief wilt zijn in de natuur, op een kleine camping in Portugal vind je het allemaal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal