Algemeen

Bed and Breakfast in Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in Portugal. Een populaire manier om te verblijven in Portugal is in een bed and breakfast. In dit artikel lees je alles over bed and breakfasts in Portugal.

Wat is een bed and breakfast?

Een bed and breakfast, ook wel afgekort tot B&B, is een kleinschalige accommodatie waar je kunt overnachten en ontbijten. Het concept is ontstaan in Engeland en is inmiddels over de hele wereld populair geworden. Een bed and breakfast is vaak gevestigd in een historisch pand, zoals een oud herenhuis of een boerderij. De kamers zijn meestal ingericht in een huiselijke sfeer en hebben vaak een eigen badkamer.

Waarom kiezen voor een bed and breakfast in Portugal?

Een bed and breakfast in Portugal biedt vele voordelen ten opzichte van andere accommodaties. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Persoonlijke aandacht: bij een bed and breakfast word je vaak persoonlijk ontvangen door de eigenaar. Deze kan je veel tips geven over de omgeving en de bezienswaardigheden.
  • Huiselijke sfeer: een bed and breakfast heeft vaak een huiselijke sfeer, waardoor je je snel thuis zult voelen.
  • Lokale ervaring: bij een bed and breakfast krijg je vaak een lokale ervaring. De eigenaar kan je bijvoorbeeld vertellen waar je het beste kunt eten of welke lokale markt je moet bezoeken.
  • Ontbijt inbegrepen: bij een bed and breakfast is het ontbijt vaak inbegrepen in de prijs. Dit scheelt weer in de kosten en je kunt de dag goed beginnen met een heerlijk ontbijt.

Waar vind je bed and breakfasts in Portugal?

Bed and breakfasts zijn overal in Portugal te vinden. Vooral in de toeristische gebieden, zoals de Algarve en de Costa de Lisboa, zijn er veel bed and breakfasts te vinden. Maar ook in de minder toeristische gebieden zijn er genoeg bed and breakfasts te vinden. Het is wel aan te raden om van tevoren te reserveren, vooral in het hoogseizoen.

Wat zijn de kosten van een bed and breakfast in Portugal?

De kosten van een bed and breakfast in Portugal variëren sterk, afhankelijk van de locatie, de grootte van de kamer en de faciliteiten. Over het algemeen zijn bed and breakfasts goedkoper dan hotels. Je kunt al een kamer boeken vanaf €30 per nacht, maar de prijzen kunnen oplopen tot €100 per nacht voor een luxe kamer.

Wat zijn de populairste bed and breakfasts in Portugal?

Er zijn ontzettend veel bed and breakfasts in Portugal, dus het is lastig om een top 5 te maken. Hieronder hebben we een aantal populaire bed and breakfasts voor je op een rijtje gezet:

  1. Casa do Valle in de Algarve: deze bed and breakfast ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. De kamers zijn ruim en comfortabel en er is een zwembad aanwezig.
  2. Casa da Cisterna in de Costa de Lisboa: deze bed and breakfast is gevestigd in een oud herenhuis en heeft een prachtige tuin. De kamers zijn ingericht in een klassieke stijl en er is een gezellige lounge aanwezig.
  3. Casa do Adro in de Douro-vallei: deze bed and breakfast ligt in een rustig dorpje en biedt een prachtig uitzicht op de wijngaarden. De kamers zijn ingericht in een moderne stijl en er is een zwembad aanwezig.
  4. Casa do Lago in de Alentejo: deze bed and breakfast ligt aan een meer en biedt een prachtig uitzicht op het water. De kamers zijn ingericht in een rustieke stijl en er is een restaurant aanwezig waar je kunt genieten van lokale gerechten.
  5. Casa do Rio in de Minho-regio: deze bed and breakfast ligt aan een rivier en biedt een prachtig uitzicht op het water. De kamers zijn ingericht in een moderne stijl en er is een zwembad aanwezig.

Conclusie

Een bed and breakfast is een ideale manier om te verblijven in Portugal. Je krijgt persoonlijke aandacht, een huiselijke sfeer en een lokale ervaring. Bovendien zijn bed and breakfasts vaak goedkoper dan hotels. Er zijn ontzettend veel bed and breakfasts te vinden in Portugal, dus er is voor ieder wat wils. Of je nu wilt verblijven in de Algarve, de Costa de Lisboa, de Douro-vallei, de Alentejo of de Minho-regio, er is altijd wel een bed and breakfast te vinden die bij jou past.

Ratingpost

Dit is ook Portugal