Algemeen

Belem Portugal: Een historische wijk vol met bezienswaardigheden

Belem is een wijk in het westen van Lissabon, Portugal. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van de stad vanwege de vele historische bezienswaardigheden die er te vinden zijn. Belem is een belangrijk deel van de Portugese geschiedenis en heeft een rijke cultuur en erfgoed. In dit artikel zullen we de belangrijkste bezienswaardigheden van Belem bespreken en waarom deze wijk een must-see is voor elke bezoeker van Lissabon.

De geschiedenis van Belem

Belem was ooit een belangrijke haven voor de Portugese ontdekkingsreizigers. Vanaf de 15e eeuw vertrokken vanuit deze haven schepen naar Afrika, Azië en Amerika om nieuwe handelsroutes te ontdekken en te veroveren. De wijk was ook de locatie van het paleis van de Portugese koningen en de kloosters van de Orde van Christus en de Hiëronymieten. Deze gebouwen zijn nog steeds te zien in Belem en zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Portugal.

Bezienswaardigheden in Belem

Toren van Belem

De Toren van Belem is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Lissabon. Het werd gebouwd in de 16e eeuw als een verdedigingstoren voor de haven van Belem. De toren heeft een unieke architectuur en is versierd met beelden en reliëfs die de Portugese ontdekkingsreizen en de geschiedenis van Portugal weergeven. De Toren van Belem staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een populaire attractie voor toeristen.

Hiëronymietenklooster

Het Hiëronymietenklooster is een ander belangrijk monument in Belem. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en was oorspronkelijk bedoeld als een klooster voor de Orde van Hiëronymus. Het klooster heeft een prachtige architectuur en is versierd met beelden en reliëfs die de geschiedenis van Portugal weergeven. Het klooster herbergt ook het graf van Vasco da Gama, de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger.

Pasteis de Belem

Pasteis de Belem is een beroemde bakkerij in Belem die bekend staat om zijn heerlijke pasteis de nata, een traditioneel Portugees gebakje. De bakkerij werd opgericht in 1837 en is nog steeds in bedrijf. Het is een populaire plek voor toeristen en locals om te genieten van een kopje koffie en een pasteis de nata.

Praça do Império

Praça do Império is een groot plein in Belem dat werd gebouwd ter ere van de Portugese ontdekkingsreizen. Het plein heeft een prachtige fontein en is omringd door historische gebouwen, waaronder het Hiëronymietenklooster en het Nationaal Archeologisch Museum. Het is een populaire plek voor toeristen om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de rivier de Taag.

Padrão dos Descobrimentos

Padrão dos Descobrimentos is een monument ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers. Het werd gebouwd in 1960 ter gelegenheid van de 500e verjaardag van de dood van Hendrik de Zeevaarder. Het monument heeft de vorm van een schip en is versierd met beelden van beroemde Portugese ontdekkingsreizigers, waaronder Vasco da Gama en Magellan. Het is een populaire attractie voor toeristen en biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Taag.

Conclusie

Belem is een wijk vol met geschiedenis en cultuur. Het is een must-see voor elke bezoeker van Lissabon vanwege de vele historische bezienswaardigheden die er te vinden zijn. De Toren van Belem, het Hiëronymietenklooster, Pasteis de Belem, Praça do Império en Padrão dos Descobrimentos zijn slechts enkele van de hoogtepunten van deze wijk. Belem is een plek waar je kunt genieten van de rijke geschiedenis van Portugal en tegelijkertijd kunt genieten van de heerlijke Portugese keuken en het prachtige uitzicht op de rivier de Taag.

Ratingpost

Dit is ook Portugal