Algemeen

Campings Lagos Portugal: De ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van de prachtige natuur, dan is Lagos in Portugal de perfecte plek voor jou. Lagos is een stad in de Algarve, gelegen aan de zuidkust van Portugal. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige stranden, het heerlijke klimaat en de vele activiteiten die er te doen zijn. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Lagos ook een ideale bestemming is voor kampeerliefhebbers. In dit artikel lees je alles over de campings in Lagos Portugal.

Waarom kamperen in Lagos Portugal?

Er zijn verschillende redenen waarom kamperen in Lagos Portugal een goed idee is. Ten eerste is het klimaat er het hele jaar door aangenaam. In de zomermaanden kan het weliswaar warm worden, maar door de ligging aan de kust is er altijd een verkoelend briesje. Daarnaast is Lagos een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. De omgeving is prachtig en er zijn veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen of watersporten te beoefenen. Ook zijn er veel historische bezienswaardigheden in de omgeving, zoals het fort van Lagos en de oude stadsmuren.

De beste campings in Lagos Portugal

Er zijn verschillende campings in Lagos Portugal waar je kunt verblijven. Hieronder hebben we de beste campings voor je op een rijtje gezet:

Camping Turiscampo

Camping Turiscampo is een vijfsterrencamping gelegen op slechts vijf kilometer van het centrum van Lagos. De camping beschikt over ruime staanplaatsen en luxe stacaravans. Er is een groot zwembad, een restaurant en een supermarkt op de camping aanwezig. Ook is er een animatieteam dat activiteiten organiseert voor jong en oud.

Camping Orbitur Valverde

Camping Orbitur Valverde is een grote camping gelegen op slechts twee kilometer van het strand. De camping beschikt over ruime staanplaatsen en verschillende soorten accommodaties, zoals bungalows en stacaravans. Er is een groot zwembad, een restaurant en een supermarkt op de camping aanwezig. Ook is er een animatieteam dat activiteiten organiseert voor jong en oud.

Camping Vila de Luz

Camping Vila de Luz is een kleinschalige camping gelegen op slechts één kilometer van het strand. De camping beschikt over ruime staanplaatsen en verschillende soorten accommodaties, zoals bungalows en stacaravans. Er is een zwembad, een restaurant en een supermarkt op de camping aanwezig. Ook is er een animatieteam dat activiteiten organiseert voor jong en oud.

Wat te doen in Lagos Portugal?

Naast kamperen zijn er nog veel meer activiteiten te doen in Lagos Portugal. Hieronder hebben we de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet:

Bezoek de stranden

Lagos heeft prachtige stranden, zoals Praia do Camilo en Praia da Dona Ana. Deze stranden zijn omgeven door indrukwekkende rotsformaties en helderblauw water. Het is dan ook een aanrader om een dagje naar het strand te gaan en te genieten van de zon en de zee.

Maak een boottocht

Vanuit Lagos kun je verschillende boottochten maken. Zo kun je bijvoorbeeld dolfijnen spotten of een tocht maken langs de indrukwekkende rotsformaties. Een boottocht is een leuke manier om de omgeving van Lagos te verkennen.

Bezoek de historische bezienswaardigheden

Lagos heeft een rijke geschiedenis en dat is terug te zien in de vele historische bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld het fort van Lagos bezoeken, dat gebouwd is in de 17e eeuw. Ook de oude stadsmuren en de kerk van Santo António zijn een bezoekje waard.

Watersporten beoefenen

Door de ligging aan de kust zijn er veel mogelijkheden om watersporten te beoefenen in Lagos. Zo kun je bijvoorbeeld surfen, kajakken of paddleboarden. Er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je materiaal kunt huren en lessen kunt volgen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van de prachtige natuur, dan is Lagos Portugal de perfecte plek voor jou. Kamperen is een ideale manier om de omgeving te verkennen en er zijn verschillende campings waar je kunt verblijven. Daarnaast zijn er veel activiteiten te doen in Lagos, zoals het bezoeken van historische bezienswaardigheden en het beoefenen van watersporten. Kortom, Lagos Portugal is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en kampeerliefhebbers.

Dit is ook Portugal