Algemeen

Costa Nova Portugal: Een kleurrijk vissersdorpje aan de kust

Costa Nova Portugal is een pittoresk vissersdorpje gelegen aan de kust van Portugal. Het dorpje staat bekend om zijn kleurrijke huizen en prachtige stranden. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie aan zee. In dit artikel lees je alles over Costa Nova Portugal, van de geschiedenis tot de bezienswaardigheden en activiteiten.

Geschiedenis van Costa Nova Portugal

Costa Nova Portugal is ontstaan als een vissersdorpje in de 19e eeuw. De vissers bouwden hun huizen dicht bij de zee, zodat ze snel naar hun boten konden gaan om te vissen. De huizen waren oorspronkelijk gemaakt van hout en waren wit geschilderd. In de jaren 20 van de vorige eeuw begonnen de vissers hun huizen te schilderen in verschillende kleuren om ze gemakkelijker te kunnen herkennen. Dit gaf het dorpje zijn kenmerkende kleurrijke uitstraling.

In de jaren 60 van de vorige eeuw begon het toerisme in Costa Nova Portugal op te komen. Toeristen werden aangetrokken door de prachtige stranden en de kleurrijke huizen. Het dorpje groeide uit tot een populaire vakantiebestemming en er werden steeds meer hotels en restaurants gebouwd.

Bezienswaardigheden in Costa Nova Portugal

Costa Nova Portugal heeft verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een overzicht:

Praia da Costa Nova

Praia da Costa Nova is het belangrijkste strand van het dorpje. Het strand is breed en lang en biedt voldoende ruimte voor zonnebaden en zwemmen. Het water is helder en schoon en de golven zijn niet te hoog, waardoor het strand ook geschikt is voor kinderen. Aan het strand zijn verschillende restaurants en bars waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Mercado do Peixe

Mercado do Peixe is de lokale vismarkt van Costa Nova Portugal. Hier kun je verse vis kopen die rechtstreeks van de boten komt. De markt is geopend van maandag tot en met zaterdag en is een must-visit voor liefhebbers van vis en zeevruchten.

Museu da Vista Alegre

Museu da Vista Alegre is een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van het beroemde porseleinmerk Vista Alegre. Het museum heeft een uitgebreide collectie porselein en aardewerk en biedt een interessante kijk op de geschiedenis van het merk.

Farol da Barra

Farol da Barra is een vuurtoren die gelegen is op een schiereiland bij Costa Nova Portugal. De vuurtoren is gebouwd in de 19e eeuw en is nog steeds in gebruik. Je kunt de vuurtoren beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over de kustlijn.

Activiteiten in Costa Nova Portugal

Naast de bezienswaardigheden heeft Costa Nova Portugal ook verschillende activiteiten te bieden. Hieronder vind je een overzicht:

Surfen

Costa Nova Portugal is een populaire bestemming voor surfers vanwege de goede golven en de prachtige stranden. Er zijn verschillende surfscholen in het dorpje waar je lessen kunt nemen of materiaal kunt huren.

Fietsen

Costa Nova Portugal is een vlak gebied en daardoor zeer geschikt om te fietsen. Er zijn verschillende fietsroutes die je kunt volgen, bijvoorbeeld langs de kustlijn of door de duinen.

Wandelen

Costa Nova Portugal heeft verschillende wandelroutes die je kunt volgen. Een populaire route is de Rota da Luz, een wandelroute die langs de kustlijn loopt en je een prachtig uitzicht biedt over de zee.

Golfen

Costa Nova Portugal heeft verschillende golfbanen in de omgeving. Een populaire golfbaan is de Golf Club de Aveiro, die op slechts 10 minuten rijden van Costa Nova Portugal ligt.

Conclusie

Costa Nova Portugal is een prachtig vissersdorpje aan de kust van Portugal. Het dorpje staat bekend om zijn kleurrijke huizen en prachtige stranden. Er zijn verschillende bezienswaardigheden en activiteiten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Of je nu wilt surfen, fietsen, wandelen of gewoon wilt ontspannen aan het strand, Costa Nova Portugal heeft voor ieder wat wils.

Dit is ook Portugal