Algemeen

Eilanden van Portugal

Portugal is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, historische steden en heerlijke eten. Maar wist je dat Portugal ook een aantal prachtige eilanden heeft? In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de eilanden van Portugal.

De Azoren

De Azoren is een archipel van negen eilanden die ongeveer 1500 kilometer ten westen van Portugal in de Atlantische Oceaan liggen. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en hebben een adembenemend landschap. De Azoren zijn een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers.

São Miguel

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en wordt ook wel het “groene eiland” genoemd vanwege de weelderige vegetatie. Het eiland heeft een aantal prachtige meren, waaronder het beroemde Lagoa das Sete Cidades, dat bekend staat om zijn twee verschillende kleuren water. São Miguel heeft ook een aantal warmwaterbronnen en geisers, waaronder de beroemde Furnas-vallei.

Pico

Pico is het op één na grootste eiland van de Azoren en heeft zijn naam te danken aan de hoogste berg van Portugal, de Pico-berg. Het eiland staat bekend om zijn wijngaarden en de productie van de beroemde Pico-wijn. Pico is ook een populaire bestemming voor walvisspotters en duikers vanwege de overvloedige zeeleven.

Madeira

Madeira is een archipel van vier eilanden die ongeveer 1000 kilometer ten zuidwesten van Portugal in de Atlantische Oceaan liggen. Het eiland Madeira is het grootste en meest bekende eiland van de archipel. Madeira staat bekend om zijn prachtige landschap, bloemen en wijn.

Funchal

Funchal is de hoofdstad van Madeira en een populaire toeristische bestemming. De stad heeft een prachtige oude binnenstad met smalle straatjes en kleurrijke huizen. Funchal heeft ook een aantal prachtige parken en tuinen, waaronder de beroemde botanische tuin.

Levada-wandelingen

Een van de populairste activiteiten op Madeira is het maken van een Levada-wandeling. Levada’s zijn irrigatiekanalen die door het hele eiland lopen en worden gebruikt om water van de bergen naar de dorpen te brengen. De wandelingen langs de levada’s bieden prachtige uitzichten op het landschap en de natuur van Madeira.

Porto Santo

Porto Santo is een klein eiland dat ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Madeira ligt. Het eiland is vooral bekend om zijn prachtige stranden en heldere water. Porto Santo heeft een aantal luxe resorts en is een populaire bestemming voor zonzoekers en watersportliefhebbers.

Stranden

De stranden van Porto Santo zijn de belangrijkste attractie van het eiland. Het belangrijkste strand, Praia do Porto Santo, is een 9 kilometer lang zandstrand dat bekend staat om zijn kristalheldere water. Het strand is perfect om te zwemmen, zonnebaden en watersporten.

Christopher Columbus

Porto Santo is ook de geboorteplaats van Christopher Columbus, de beroemde ontdekkingsreiziger. Het huis waar hij werd geboren is nu een museum dat open is voor bezoekers.

Conclusie

De eilanden van Portugal bieden een prachtige mix van natuur, cultuur en avontuur. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of een actieve vakantie in de natuur, de eilanden van Portugal hebben voor elk wat wils. Of je nu de Azoren, Madeira of Porto Santo bezoekt, je zult zeker genieten van de prachtige landschappen, de heerlijke keuken en de gastvrije bevolking van Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal