Algemeen

Mooie steden Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het land heeft veel mooie steden die zeker een bezoek waard zijn. In dit artikel zullen we enkele van de mooiste steden van Portugal bespreken.

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een van de mooiste steden van Europa. De stad is gebouwd op zeven heuvels en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Lissabon heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het kasteel van São Jorge, de Torre de Belém en het Jerónimos-klooster. De stad heeft ook een bruisend nachtleven en een geweldige culinaire scene.

Porto

Porto is de op een na grootste stad van Portugal en staat bekend om zijn prachtige historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad is ook de thuisbasis van de beroemde portwijn en heeft veel wijnhuizen die bezocht kunnen worden. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Porto, de Clerigos-toren en de Ribeira-wijk.

Coimbra

Coimbra is een historische stad in het centrum van Portugal en staat bekend om zijn prachtige universiteit, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad heeft ook een prachtig historisch centrum met smalle straatjes en oude gebouwen. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Coimbra en het klooster van Santa Clara-a-Velha.

Funchal

Funchal is de hoofdstad van het eiland Madeira en een populaire toeristische bestemming. De stad heeft een prachtige ligging aan de Atlantische Oceaan en heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Funchal, de botanische tuinen en de Mercado dos Lavradores-markt. Funchal staat ook bekend om zijn levendige straatfeesten en festivals.

Évora

Évora is een historische stad in het zuiden van Portugal en staat bekend om zijn prachtige Romeinse tempel en middeleeuwse kathedraal. De stad heeft ook een prachtig historisch centrum met smalle straatjes en oude gebouwen. Andere bezienswaardigheden zijn de Capela dos Ossos en het Palácio de Dom Manuel.

Guimarães

Guimarães is een historische stad in het noorden van Portugal en staat bekend als de geboorteplaats van Portugal. De stad heeft een prachtig historisch centrum met oude gebouwen en smalle straatjes. Andere bezienswaardigheden zijn het kasteel van Guimarães en het paleis van de hertogen van Bragança.

Conclusie

Portugal heeft veel mooie steden die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, architectuur of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, er is voor elk wat wils. Lissabon, Porto, Coimbra, Funchal, Évora en Guimarães zijn slechts enkele van de vele mooie steden die Portugal te bieden heeft. Plan je volgende reis naar Portugal en ontdek deze prachtige steden zelf!

Ratingpost

Dit is ook Portugal