Algemeen

Faro Portugal Weather: Alles wat je moet weten over het weer in Faro

Faro is een prachtige stad in het zuiden van Portugal en is de hoofdstad van de Algarve-regio. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en het heerlijke weer. In dit artikel gaan we dieper in op het weer in Faro, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens je vakantie.

De beste tijd om Faro te bezoeken

De beste tijd om Faro te bezoeken is van mei tot en met september. Dit zijn de maanden waarin het weer het meest aangenaam is en de temperaturen het hoogst zijn. In deze periode schijnt de zon gemiddeld 12 uur per dag en is er weinig kans op regen. De gemiddelde temperatuur in deze maanden ligt tussen de 25 en 30 graden Celsius.

Als je niet van te warm weer houdt, kun je Faro het beste bezoeken in april of oktober. In deze maanden is het weer nog steeds aangenaam, maar zijn de temperaturen iets lager. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 20 en 25 graden Celsius.

Als je van plan bent om Faro in de winter te bezoeken, houd er dan rekening mee dat het weer minder aangenaam kan zijn. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 15 en 20 graden Celsius en er is meer kans op regen. Toch kan het in de winter nog steeds aangenaam zijn om Faro te bezoeken, vooral als je van plan bent om de historische bezienswaardigheden te bezoeken.

De temperaturen in Faro

De temperaturen in Faro variëren sterk, afhankelijk van het seizoen. In de zomermaanden liggen de temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius, terwijl de temperaturen in de wintermaanden tussen de 15 en 20 graden Celsius liggen. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde temperaturen per maand:

 • Januari: 15 graden Celsius
 • Februari: 16 graden Celsius
 • Maart: 18 graden Celsius
 • April: 20 graden Celsius
 • Mei: 23 graden Celsius
 • Juni: 26 graden Celsius
 • Juli: 29 graden Celsius
 • Augustus: 29 graden Celsius
 • September: 27 graden Celsius
 • Oktober: 23 graden Celsius
 • November: 19 graden Celsius
 • December: 16 graden Celsius

Regenval in Faro

De meeste regen valt in Faro in de wintermaanden, van november tot en met maart. In deze periode kan het soms dagen achter elkaar regenen. In de zomermaanden is er weinig kans op regen en als het regent, is het meestal maar voor korte tijd. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde regenval per maand:

 • Januari: 85 mm
 • Februari: 68 mm
 • Maart: 53 mm
 • April: 38 mm
 • Mei: 23 mm
 • Juni: 7 mm
 • Juli: 2 mm
 • Augustus: 7 mm
 • September: 23 mm
 • Oktober: 63 mm
 • November: 85 mm
 • December: 85 mm

Wind in Faro

De wind in Faro kan soms sterk zijn, vooral in de wintermaanden. In de zomermaanden is er meestal weinig wind en is het heerlijk om op het strand te liggen. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde windsnelheid per maand:

 • Januari: 16 km/u
 • Februari: 16 km/u
 • Maart: 16 km/u
 • April: 16 km/u
 • Mei: 16 km/u
 • Juni: 14 km/u
 • Juli: 12 km/u
 • Augustus: 12 km/u
 • September: 14 km/u
 • Oktober: 16 km/u
 • November: 16 km/u
 • December: 16 km/u

Conclusie

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming met heerlijk weer, dan is Faro zeker een goede keuze. De beste tijd om Faro te bezoeken is van mei tot en met september, wanneer de temperaturen het hoogst zijn en er weinig kans is op regen. Als je niet van te warm weer houdt, kun je Faro het beste bezoeken in april of oktober. In de wintermaanden kan het weer minder aangenaam zijn, maar het is nog steeds mogelijk om Faro te bezoeken en te genieten van de historische bezienswaardigheden.

Ratingpost

Dit is ook Portugal