Algemeen

Tickets naar Portugal: alles wat je moet weten

Ben je van plan om binnenkort naar Portugal te reizen? Dan is het belangrijk om op tijd je tickets te boeken. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over tickets naar Portugal, van de beste reistijd tot aan de verschillende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen.

Beste reistijd

Portugal is het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. De beste reistijd hangt af van je persoonlijke voorkeur en wat je wilt doen tijdens je vakantie. Over het algemeen zijn de maanden mei, juni en september de beste maanden om naar Portugal te reizen. Het is dan nog niet te druk en de temperaturen zijn aangenaam. In juli en augustus kan het erg warm worden en is het drukker op de toeristische plekken.

Luchthavens in Portugal

Portugal heeft verschillende luchthavens waar je naartoe kunt vliegen. De grootste en bekendste luchthaven is Lisbon Portela Airport, gelegen in de hoofdstad Lissabon. Vanaf hier kun je gemakkelijk naar andere delen van Portugal reizen. Andere populaire luchthavens zijn Porto Airport, Faro Airport en Madeira Airport.

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Portugal. Hieronder vind je een overzicht van de bekendste luchtvaartmaatschappijen:

 • TAP Air Portugal
 • KLM
 • Air France
 • Lufthansa
 • British Airways
 • EasyJet
 • Ryanair

De prijzen van de tickets kunnen sterk variëren, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de reisperiode en de beschikbaarheid. Het is daarom verstandig om verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar te vergelijken voordat je een ticket boekt.

Ticketprijzen

De ticketprijzen naar Portugal kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste factoren die de ticketprijzen beïnvloeden:

 • Reisperiode: in het hoogseizoen zijn de ticketprijzen vaak hoger dan in het laagseizoen.
 • Boektijd: hoe eerder je je ticket boekt, hoe goedkoper het vaak is.
 • Luchtvaartmaatschappij: de prijzen van de verschillende luchtvaartmaatschappijen kunnen sterk variëren.
 • Vertrek- en aankomstluchthaven: afhankelijk van de luchthaven waar je vertrekt en aankomt, kunnen de ticketprijzen verschillen.

Om de beste deal te vinden, is het verstandig om verschillende luchtvaartmaatschappijen en reiswebsites met elkaar te vergelijken. Zo kun je de goedkoopste tickets vinden voor jouw reis naar Portugal.

Visum en reisdocumenten

Als Nederlander heb je geen visum nodig om naar Portugal te reizen. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Zorg ervoor dat je reisdocumenten nog minimaal 3 maanden geldig zijn na terugkomst in Nederland.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Portugal te reizen, is het belangrijk om op tijd je tickets te boeken. Vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen en reiswebsites om de beste deal te vinden. Houd ook rekening met de beste reistijd en de verschillende luchthavens in Portugal. Met deze informatie kun je goed voorbereid op reis naar Portugal!

Ratingpost

Dit is ook Portugal