Algemeen

Goedkoop huis kopen Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat en een vriendelijke bevolking. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een huis te kopen in Portugal. Maar hoe vind je een goedkoop huis in Portugal? In dit artikel geven we je tips en advies over het kopen van een goedkoop huis in Portugal.

Waarom een huis kopen in Portugal?

Portugal is een populaire bestemming voor toeristen en expats vanwege het aangename klimaat, de prachtige stranden en het heerlijke eten. Maar er zijn nog meer redenen om een huis te kopen in Portugal:

 • Portugal heeft een gunstig belastingklimaat voor buitenlanders
 • De kosten van levensonderhoud zijn lager dan in veel andere Europese landen
 • Portugal heeft een stabiele economie en politieke situatie
 • De vastgoedprijzen zijn nog steeds relatief laag in vergelijking met andere Europese landen

Waar vind je goedkope huizen in Portugal?

Als je op zoek bent naar een goedkoop huis in Portugal, zijn er verschillende regio’s waar je naar kunt kijken:

 • De Alentejo-regio: deze regio ligt in het zuiden van Portugal en staat bekend om zijn prachtige landschap en rustige levensstijl. Hier vind je nog steeds betaalbare huizen.
 • De regio rondom Coimbra: deze regio ligt in het midden van Portugal en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Hier vind je nog steeds betaalbare huizen, vooral in de kleinere dorpen en steden.
 • De regio rondom Porto: deze regio ligt in het noorden van Portugal en is de op één na grootste stad van het land. Hier vind je nog steeds betaalbare huizen, vooral in de buitenwijken van de stad.

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis in Portugal?

Als je een goedkoop huis in Portugal wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

 • De staat van het huis: veel goedkope huizen in Portugal hebben renovatie nodig. Zorg ervoor dat je een goede inspectie laat uitvoeren voordat je een bod doet.
 • De locatie: goedkope huizen zijn vaak gelegen in afgelegen gebieden of in minder populaire regio’s. Zorg ervoor dat je de omgeving goed kent voordat je een bod doet.
 • De juridische status van het huis: zorg ervoor dat het huis geen juridische problemen heeft, zoals onbetaalde belastingen of openstaande leningen.
 • De kosten: naast de aankoopprijs zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden, zoals notariskosten, belastingen en eventuele renovatiekosten.

Hoe vind je een goedkoop huis in Portugal?

Er zijn verschillende manieren om een goedkoop huis in Portugal te vinden:

 • Online zoeken: er zijn verschillende websites waarop je huizen in Portugal kunt zoeken, zoals Idealista, Casa Sapo en Imovirtual.
 • Lokale makelaars: lokale makelaars kennen de regio goed en kunnen je helpen bij het vinden van een goedkoop huis.
 • Openbare veilingen: soms worden huizen in Portugal verkocht via openbare veilingen. Dit kan een goede manier zijn om een goedkoop huis te vinden, maar zorg ervoor dat je de regels en procedures begrijpt voordat je meedoet aan een veiling.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goedkoop huis in Portugal, zijn er verschillende regio’s waar je naar kunt kijken. Zorg ervoor dat je de staat van het huis, de locatie, de juridische status en de kosten goed begrijpt voordat je een bod doet. Er zijn verschillende manieren om een goedkoop huis in Portugal te vinden, zoals online zoeken, lokale makelaars en openbare veilingen. Met deze tips en advies kun je hopelijk een goedkoop huis vinden in Portugal en genieten van al het moois dat dit prachtige land te bieden heeft.

Ratingpost

Dit is ook Portugal