Algemeen

Golfvakantie Portugal: Een Paradijs voor Golfers

Portugal is een van de meest populaire bestemmingen voor golfers van over de hele wereld. Het land heeft een mild klimaat, prachtige landschappen en een groot aantal golfbanen van wereldklasse. Of je nu een beginner bent of een ervaren golfer, Portugal biedt voor elk wat wils. In dit artikel zullen we de beste golfbanen en resorts in Portugal bespreken en enkele tips geven voor het plannen van een onvergetelijke golfvakantie in dit prachtige land.

De Beste Golfbanen in Portugal

Portugal heeft meer dan 90 golfbanen verspreid over het hele land, maar sommige zijn beter dan andere. Hieronder vind je een lijst met enkele van de beste golfbanen in Portugal:

 • Monte Rei Golf & Country Club: Deze golfbaan in de Algarve is ontworpen door Jack Nicklaus en wordt beschouwd als een van de beste golfbanen van Europa. Het heeft 18 holes en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de zee.
 • Praia D’El Rey Golf & Beach Resort: Deze golfbaan ligt aan de westkust van Portugal en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het heeft 18 holes en is ontworpen door Cabell B. Robinson.
 • San Lorenzo Golf Course: Deze golfbaan ligt in de Algarve en is ontworpen door Joseph Lee. Het heeft 18 holes en biedt een prachtig uitzicht op de Ria Formosa, een beschermd natuurgebied.
 • Oitavos Dunes: Deze golfbaan ligt in de buurt van Lissabon en is ontworpen door Arthur Hills. Het heeft 18 holes en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en de Sintra-bergen.
 • Quinta do Lago: Deze golfbaan ligt in de Algarve en heeft drie 18-holesbanen: de North Course, de South Course en de Laranjal Course. Het biedt een prachtig uitzicht op de Ria Formosa en de Atlantische Oceaan.

De Beste Golfresorts in Portugal

Als je op zoek bent naar een golfvakantie in Portugal, zijn er tal van resorts die speciaal zijn ontworpen voor golfers. Hieronder vind je enkele van de beste golfresorts in Portugal:

 • Vale do Lobo Resort: Dit resort ligt in de Algarve en biedt twee 18-holesbanen: de Royal Course en de Ocean Course. Het heeft ook een golfacademie en een driving range.
 • Pine Cliffs Resort: Dit resort ligt in de buurt van Albufeira en heeft een 9-holesbaan en een golfacademie. Het biedt ook een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.
 • Penina Hotel & Golf Resort: Dit resort ligt in de Algarve en heeft drie 18-holesbanen: de Championship Course, de Resort Course en de Academy Course. Het biedt ook een golfacademie en een driving range.
 • Dom Pedro Golf Resort: Dit resort ligt in Vilamoura en heeft vijf 18-holesbanen: de Victoria Course, de Old Course, de Pinhal Course, de Laguna Course en de Millennium Course. Het biedt ook een golfacademie en een driving range.
 • Quinta do Lago Resort: Dit resort ligt in de Algarve en heeft drie 18-holesbanen: de North Course, de South Course en de Laranjal Course. Het biedt ook een golfacademie en een driving range.

Tips voor het Plannen van een Golfvakantie in Portugal

Als je van plan bent om een golfvakantie in Portugal te plannen, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen:

 • Kies de juiste tijd van het jaar: Portugal heeft een mild klimaat, maar de zomermaanden kunnen erg heet zijn. De beste tijd om te golfen is van maart tot juni en van september tot november.
 • Boek vroeg: Golfbanen en resorts in Portugal kunnen snel volgeboekt zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Boek daarom zo vroeg mogelijk om teleurstelling te voorkomen.
 • Huur een auto: Als je van plan bent om verschillende golfbanen te bezoeken, is het handig om een auto te huren. Dit geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en maakt het gemakkelijker om je golfclubs te vervoeren.
 • Neem voldoende golfballen mee: Golfbanen in Portugal hebben vaak veel waterhindernissen en bunkers, dus het is belangrijk om voldoende golfballen mee te nemen.
 • Geniet van de lokale keuken: Portugal staat bekend om zijn heerlijke gerechten, dus vergeet niet om te genieten van de lokale keuken tijdens je golfvakantie.

Conclusie

Portugal is een paradijs voor golfers, met prachtige golfbanen en resorts verspreid over het hele land. Of je nu een beginner bent of een ervaren golfer, Portugal biedt voor elk wat wils. Door de juiste tijd van het jaar te kiezen, vroeg te boeken, een auto te huren en voldoende golfballen mee te nemen, kun je een onvergetelijke golfvakantie in Portugal plannen. Dus pak je clubs en ga op pad naar dit prachtige land!

Ratingpost

Dit is ook Portugal