Algemeen

Wandelen Portugal: Ontdek de Prachtige Natuur te Voet

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, heerlijk eten en een schitterende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een wandelvakantie in Portugal. Wandelen in Portugal biedt namelijk de perfecte combinatie van ontspanning, avontuur en cultuur. In dit artikel lees je alles over de mooiste wandelroutes en de beste plekken om te wandelen in Portugal.

Wandelroutes in Portugal

Portugal heeft een uitgebreid netwerk van wandelroutes die je langs de mooiste plekjes van het land voeren. Of je nu houdt van bergen, bossen, stranden of historische stadjes, er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste wandelroutes in Portugal:

Rota Vicentina

De Rota Vicentina is een langeafstandswandelroute die langs de zuidwestkust van Portugal loopt. De route is verdeeld in verschillende etappes en voert je langs prachtige kliffen, verlaten stranden en schilderachtige vissersdorpjes. Onderweg kom je ook veel wilde bloemen en vogels tegen. De Rota Vicentina is een van de mooiste wandelroutes van Portugal en is geschikt voor zowel beginners als ervaren wandelaars.

Serra da Estrela

De Serra da Estrela is het hoogste gebergte van Portugal en biedt prachtige wandelroutes door ruige bergen en groene valleien. De bekendste wandelroute is de Rota das Faias, die je langs de mooiste bezienswaardigheden van de Serra da Estrela voert. Onderweg kom je langs oude dorpjes, watervallen en kristalheldere meren. De Serra da Estrela is een uitdagend wandelgebied en is vooral geschikt voor ervaren wandelaars.

Algarve

De Algarve is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden en het heerlijke klimaat. Maar wist je dat de Algarve ook een schitterend wandelgebied is? De Via Algarviana is een langeafstandswandelroute die je langs de mooiste plekjes van de Algarve voert. Onderweg kom je langs oude kastelen, traditionele dorpjes en prachtige natuurgebieden. De Via Algarviana is geschikt voor zowel beginners als ervaren wandelaars.

Beste plekken om te wandelen in Portugal

Naast de hierboven genoemde wandelroutes zijn er nog veel meer mooie plekken om te wandelen in Portugal. Hieronder vind je een overzicht van de beste plekken om te wandelen in Portugal:

Sintra

Sintra is een sprookjesachtig stadje dat bekend staat om zijn prachtige paleizen en kastelen. Maar wist je dat Sintra ook een schitterend wandelgebied is? De heuvels rondom Sintra bieden prachtige wandelroutes door bossen en langs watervallen. Onderweg kom je langs oude kloosters en adembenemende uitzichtpunten. Sintra is een ideale bestemming voor een dagwandeling vanuit Lissabon.

Gerês National Park

Gerês National Park is het enige nationale park van Portugal en biedt prachtige wandelroutes door bergen, bossen en meren. Het park is vooral bekend om zijn wilde paarden en wolven. De bekendste wandelroute is de PR1, die je langs de mooiste plekjes van het park voert. Gerês National Park is een uitdagend wandelgebied en is vooral geschikt voor ervaren wandelaars.

Porto Santo

Porto Santo is een klein eilandje voor de kust van Madeira en biedt prachtige wandelroutes langs verlaten stranden en kristalheldere zeeën. Het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme en biedt daarom een unieke wandelervaring. De bekendste wandelroute is de Caminho do Farol, die je langs de mooiste plekjes van het eiland voert. Porto Santo is een ideale bestemming voor een ontspannen wandelvakantie.

Conclusie

Wandelen in Portugal is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Of je nu houdt van bergen, bossen, stranden of historische stadjes, Portugal heeft voor ieder wat wils. De hierboven genoemde wandelroutes en wandelgebieden zijn slechts een greep uit het uitgebreide aanbod van wandelmogelijkheden in Portugal. Dus pak je wandelschoenen en ontdek de prachtige natuur van Portugal te voet!

Ratingpost

Dit is ook Portugal