Algemeen

Huurauto Portugal: Ontdek het land op jouw eigen tempo

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijk eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Als je van plan bent om Portugal te bezoeken, is het huren van een auto een uitstekende manier om het land te verkennen. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het huren van een auto in Portugal.

Waar huur je een auto in Portugal?

Er zijn tal van autoverhuurbedrijven in Portugal, zowel op de luchthavens als in de steden. Enkele van de bekendste autoverhuurbedrijven zijn:

 • Hertz
 • Avis
 • Europcar
 • Budget
 • Sixt

Je kunt ook online een auto huren bij een van deze bedrijven of bij een van de vele vergelijkingswebsites. Het is altijd verstandig om de prijzen en voorwaarden van verschillende verhuurbedrijven te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Wat zijn de vereisten voor het huren van een auto in Portugal?

Om een auto te huren in Portugal moet je minimaal 21 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Sommige verhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd van 25 jaar en/of een minimum aantal jaren rijervaring. Daarnaast heb je een creditcard nodig om de borg te betalen. Zorg er dus voor dat je een creditcard meeneemt als je van plan bent om een auto te huren in Portugal.

Wat zijn de kosten voor het huren van een auto in Portugal?

De kosten voor het huren van een auto in Portugal variëren afhankelijk van het type auto, de duur van de huur en het verhuurbedrijf. Gemiddeld betaal je tussen de €20 en €50 per dag voor een standaard auto. Houd er rekening mee dat er vaak extra kosten in rekening worden gebracht voor zaken als een extra bestuurder, een kinderzitje of een navigatiesysteem. Controleer daarom altijd de voorwaarden voordat je een auto huurt.

Welke verkeersregels gelden er in Portugal?

Als je in Portugal rijdt, moet je je houden aan de lokale verkeersregels. Enkele belangrijke regels zijn:

 • Je moet aan de rechterkant van de weg rijden.
 • Het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht voor alle inzittenden.
 • Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden is verboden, tenzij je een handsfree set gebruikt.
 • De maximumsnelheid op snelwegen is 120 km/u, op autowegen 100 km/u en in de bebouwde kom 50 km/u.
 • Als je een rotonde oprijdt, moet je voorrang geven aan het verkeer dat al op de rotonde rijdt.

Houd er rekening mee dat de verkeersregels in Portugal kunnen verschillen van die in jouw eigen land. Zorg er daarom voor dat je de regels kent voordat je de weg op gaat.

Waar moet je op letten bij het rijden in Portugal?

Als je in Portugal rijdt, zijn er enkele zaken waar je op moet letten:

 • Portugese automobilisten kunnen soms agressief rijden, vooral in de grote steden. Wees daarom voorzichtig en houd je aan de verkeersregels.
 • De wegen in Portugal kunnen smal en bochtig zijn, vooral in de bergen. Wees daarom voorzichtig en houd je snelheid in de gaten.
 • Als je een tolweg oprijdt, moet je een tolheffing betalen. Dit kan contant of met een creditcard. Sommige verhuurbedrijven bieden een tolbadge aan waarmee je automatisch tol kunt betalen.
 • Als je in de zomer naar Portugal reist, kan het erg warm worden. Zorg ervoor dat je voldoende water bij je hebt en dat de airconditioning in de auto goed werkt.

Wat zijn enkele mooie plekken om met een huurauto te bezoeken in Portugal?

Portugal heeft tal van prachtige plekken die je met een huurauto kunt bezoeken. Enkele aanraders zijn:

 • Lissabon: de hoofdstad van Portugal is een bruisende stad vol geschiedenis, cultuur en heerlijk eten.
 • Porto: de tweede stad van Portugal staat bekend om haar portwijn, prachtige bruggen en historische centrum.
 • De Algarve: deze regio in het zuiden van Portugal heeft prachtige stranden, pittoreske dorpjes en indrukwekkende kliffen.
 • Sintra: deze stad ten westen van Lissabon staat bekend om haar sprookjesachtige paleizen en kastelen.
 • De Douro-vallei: deze regio in het noorden van Portugal staat bekend om haar wijngaarden en prachtige landschappen.

Met een huurauto kun je deze en vele andere plekken op jouw eigen tempo verkennen. Zorg ervoor dat je een goede kaart of navigatiesysteem bij je hebt en geniet van de prachtige bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.

Conclusie

Het huren van een auto in Portugal is een uitstekende manier om het land te verkennen. Zorg ervoor dat je de vereisten en kosten kent voordat je een auto huurt. Houd je aan de verkeersregels en wees voorzichtig op de smalle en bochtige wegen. Vergeet niet om enkele van de prachtige plekken te bezoeken die Portugal te bieden heeft. Met een huurauto kun je het land op jouw eigen tempo verkennen en genieten van alles wat het te bieden heeft.

Dit is ook Portugal