Algemeen

Huurwagen Portugal: Ontdek het land op jouw eigen tempo

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijk eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks duizenden toeristen trekt. Wil je het land op jouw eigen tempo ontdekken? Dan is het huren van een auto de ideale oplossing. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het huren van een huurwagen in Portugal.

Waar huur je een auto in Portugal?

Er zijn tal van autoverhuurbedrijven in Portugal, zowel op de luchthavens als in de steden. Enkele bekende verhuurbedrijven zijn Europcar, Hertz, Avis en Budget. Het is aan te raden om vooraf online een auto te reserveren, zodat je zeker bent van beschikbaarheid en de beste prijs. Let wel op dat je bij het reserveren de juiste ophaal- en inleverlocatie selecteert.

Welke documenten heb je nodig?

Om een auto te huren in Portugal heb je een geldig rijbewijs nodig. Voor bestuurders onder de 25 jaar kan er een toeslag worden gevraagd. Daarnaast is het aan te raden om een internationaal rijbewijs mee te nemen, hoewel dit niet verplicht is. Vergeet ook niet om een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder mee te nemen. Dit is nodig voor de borg en eventuele extra kosten, zoals tolwegen.

Welke verzekeringen zijn nodig?

Bij het huren van een auto in Portugal is een basisverzekering inbegrepen. Deze verzekering dekt schade aan derden en diefstal van de auto. Het eigen risico kan echter hoog zijn, waardoor het aan te raden is om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiermee verlaag je het eigen risico of wordt deze zelfs helemaal kwijtgescholden. Let wel op dat er vaak uitzonderingen zijn, zoals schade aan banden, ruiten en onderkant van de auto. Controleer daarom altijd goed de voorwaarden van de verzekering.

Wat zijn de verkeersregels in Portugal?

De verkeersregels in Portugal zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Er wordt rechts gereden en de maximumsnelheid op snelwegen is 120 km/u. In de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/u, tenzij anders aangegeven. Let wel op dat er in Portugal tolwegen zijn, waarvoor je moet betalen. Dit kan contant of met een elektronisch kastje dat je vooraf kunt aanschaffen. Daarnaast is het verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en reservelampen in de auto te hebben.

Waar moet je op letten tijdens het rijden?

Portugal heeft prachtige landschappen, maar deze kunnen ook uitdagend zijn om in te rijden. Zo zijn er veel smalle wegen, bergpassen en haarspeldbochten. Wees daarom extra voorzichtig en houd rekening met andere weggebruikers. Daarnaast zijn er in Portugal veel rotondes, waarbij het verkeer van rechts voorrang heeft. Let ook op de borden met ‘ceda o passagem’, wat betekent dat je voorrang moet verlenen. Tot slot is het aan te raden om niet te hard te rijden, aangezien er regelmatig flitspalen staan.

Wat zijn leuke routes om te rijden?

Portugal heeft tal van mooie routes om te rijden. Enkele aanraders zijn:

  • De kustroute van Lissabon naar Porto, waarbij je langs prachtige stranden en pittoreske dorpjes komt.
  • De Douro-vallei, waarbij je door de wijngaarden rijdt en kunt genieten van de lokale portwijnen.
  • De Serra da Estrela, het hoogste gebergte van Portugal, waarbij je door adembenemende landschappen rijdt.

Er zijn nog tal van andere mooie routes te ontdekken, dus laat je vooral inspireren door de omgeving en de lokale bevolking.

Conclusie

Het huren van een huurwagen in Portugal is een ideale manier om het land op jouw eigen tempo te ontdekken. Zorg er wel voor dat je vooraf goed geïnformeerd bent over de verhuurvoorwaarden, verzekeringen en verkeersregels. Met een huurauto kun je de mooiste routes rijden en de prachtige landschappen van Portugal ontdekken. Veel rijplezier!

Dit is ook Portugal