Algemeen

Kleine camping Portugal: genieten van rust en natuur

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, mooie stranden en een heerlijke keuken. Maar wist je dat Portugal ook een ideale bestemming is voor kampeerliefhebbers? Op een kleine camping in Portugal kun je genieten van rust, natuur en de Portugese gastvrijheid. In dit artikel lees je alles over kleine campings in Portugal en waarom deze zo populair zijn onder kampeerders.

Waarom kiezen voor een kleine camping in Portugal?

Als je op zoek bent naar rust en natuur, dan is een kleine camping in Portugal de ideale keuze. Op een kleine camping vind je vaak niet meer dan 50 staanplaatsen, waardoor je kunt genieten van een intieme sfeer en persoonlijke aandacht van de campingbeheerders. Daarnaast zijn kleine campings vaak gelegen in de natuur, ver weg van de drukte van de stad en de toeristische hotspots. Hierdoor kun je optimaal genieten van de prachtige omgeving en de rust.

Een ander voordeel van een kleine camping in Portugal is dat je vaak kunt genieten van de Portugese gastvrijheid. De campingbeheerders zijn vaak lokale bewoners die je graag helpen met tips over de omgeving en de Portugese cultuur. Hierdoor krijg je een unieke kijk op het land en de mensen.

Wat zijn de beste kleine campings in Portugal?

Portugal heeft een groot aanbod aan kleine campings, verspreid over het hele land. Hieronder vind je een overzicht van de beste kleine campings in Portugal:

Camping Quinta do Pomarinho

Camping Quinta do Pomarinho is gelegen in de Alentejo, een prachtige regio in het zuiden van Portugal. De camping is gelegen op een voormalige boerderij en biedt ruime staanplaatsen in een rustige en groene omgeving. Op de camping vind je een zwembad, een restaurant en een bar. Daarnaast kun je vanaf de camping prachtige wandelingen maken in de omgeving.

Camping Cerdeira Village

Camping Cerdeira Village is gelegen in het hart van Portugal, in de Serra da Estrela. De camping is gelegen op een voormalige boerderij en biedt ruime staanplaatsen in een rustige en groene omgeving. Op de camping vind je een zwembad, een restaurant en een bar. Daarnaast kun je vanaf de camping prachtige wandelingen maken in de omgeving.

Camping Quinta das Cegonhas

Camping Quinta das Cegonhas is gelegen in de Algarve, een populaire regio in het zuiden van Portugal. De camping is gelegen op een voormalige boerderij en biedt ruime staanplaatsen in een rustige en groene omgeving. Op de camping vind je een zwembad, een restaurant en een bar. Daarnaast kun je vanaf de camping prachtige wandelingen maken in de omgeving.

Wat zijn de kosten van een kleine camping in Portugal?

De kosten van een kleine camping in Portugal zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de grootte van de camping en de faciliteiten. Over het algemeen liggen de kosten van een kleine camping in Portugal tussen de €10 en €30 per nacht voor een staanplaats. Daarnaast zijn er vaak extra kosten voor bijvoorbeeld elektriciteit en toeristenbelasting.

Wat zijn de faciliteiten op een kleine camping in Portugal?

Op een kleine camping in Portugal vind je vaak de volgende faciliteiten:

  • Staanplaatsen voor tenten, caravans en campers
  • Sanitaire voorzieningen, zoals douches en toiletten
  • Een zwembad
  • Een restaurant en/of bar
  • Een speeltuin voor kinderen
  • Wasmachines en drogers
  • Gratis wifi

Het kan zijn dat niet alle faciliteiten aanwezig zijn op elke kleine camping in Portugal. Het is daarom verstandig om vooraf te informeren naar de faciliteiten op de camping van jouw keuze.

Wat zijn de mooiste regio’s voor een kleine camping in Portugal?

Portugal heeft veel mooie regio’s waar je kunt genieten van rust en natuur. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste regio’s voor een kleine camping in Portugal:

Alentejo

De Alentejo is een prachtige regio in het zuiden van Portugal, bekend om zijn uitgestrekte vlaktes, olijfbomen en kurkeiken. Hier vind je rustige dorpjes, middeleeuwse kastelen en prachtige wandelroutes. Een kleine camping in de Alentejo is de ideale uitvalsbasis om deze regio te ontdekken.

Serra da Estrela

De Serra da Estrela is een bergachtige regio in het midden van Portugal, bekend om zijn prachtige natuur en pittoreske dorpjes. Hier kun je wandelen, fietsen en genieten van de lokale keuken. Een kleine camping in de Serra da Estrela is de ideale uitvalsbasis om deze regio te ontdekken.

Algarve

De Algarve is een populaire regio in het zuiden van Portugal, bekend om zijn prachtige stranden, heldere water en gezellige badplaatsen. Hier kun je genieten van de zon, de zee en de lokale keuken. Een kleine camping in de Algarve is de ideale uitvalsbasis om deze regio te ontdekken.

Conclusie

Een kleine camping in Portugal is de ideale keuze voor kampeerliefhebbers die willen genieten van rust, natuur en de Portugese gastvrijheid. Portugal heeft een groot aanbod aan kleine campings, verspreid over het hele land. Of je nu op zoek bent naar rustige dorpjes, prachtige natuur of gezellige badplaatsen, Portugal heeft voor ieder wat wils. Dus pak je tent, caravan of camper en ontdek de prachtige kleine campings van Portugal!

Dit is ook Portugal