Algemeen

Mooiste stranden Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, heerlijk eten en drinken en natuurlijk prachtige stranden. Het land heeft een kustlijn van meer dan 800 kilometer en biedt daarmee talloze mogelijkheden voor een heerlijke strandvakantie. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste stranden van Portugal.

Praia da Rocha

Praia da Rocha is een van de bekendste stranden van Portugal en ligt in de Algarve. Het strand is omgeven door indrukwekkende rotsformaties en heeft een lengte van maar liefst 1,5 kilometer. Het heldere water en de fijne zandstranden maken dit strand tot een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals. Praia da Rocha biedt ook talloze mogelijkheden voor watersporten, zoals surfen en kajakken.

Praia do Camilo

Praia do Camilo is een klein, maar prachtig strand in de buurt van Lagos. Het strand is alleen te bereiken via een trap met meer dan 200 treden, maar het uitzicht op de azuurblauwe zee en de rotsformaties maakt de klim meer dan waard. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt daardoor veel privacy. Praia do Camilo is een ideale plek om te snorkelen en te zwemmen.

Praia do Guincho

Praia do Guincho is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Cascais. Het strand is omgeven door duinen en biedt daardoor een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Praia do Guincho is vooral populair onder surfers vanwege de hoge golven. Het strand is ook een ideale plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Praia da Marinha

Praia da Marinha is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Lagoa. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt daardoor veel privacy. Het heldere water en de rotsformaties maken dit strand tot een populaire bestemming voor snorkelaars en duikers. Praia da Marinha is ook een ideale plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Praia da Falesia

Praia da Falesia is een van de langste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Albufeira. Het strand heeft een lengte van maar liefst 6 kilometer en biedt daardoor talloze mogelijkheden voor een heerlijke strandwandeling. Het heldere water en de fijne zandstranden maken dit strand tot een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals. Praia da Falesia biedt ook talloze mogelijkheden voor watersporten, zoals surfen en kajakken.

Praia do Tonel

Praia do Tonel is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Sagres. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt daardoor veel privacy. Praia do Tonel is vooral populair onder surfers vanwege de hoge golven. Het strand is ook een ideale plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Praia do Carvoeiro

Praia do Carvoeiro is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Lagoa. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt daardoor veel privacy. Het heldere water en de rotsformaties maken dit strand tot een populaire bestemming voor snorkelaars en duikers. Praia do Carvoeiro is ook een ideale plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Praia do Vau

Praia do Vau is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Portimão. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt daardoor veel privacy. Het heldere water en de fijne zandstranden maken dit strand tot een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals. Praia do Vau biedt ook talloze mogelijkheden voor watersporten, zoals surfen en kajakken.

Praia da Adraga

Praia da Adraga is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Sintra. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt daardoor veel privacy. Het heldere water en de rotsformaties maken dit strand tot een populaire bestemming voor snorkelaars en duikers. Praia da Adraga is ook een ideale plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Praia da Arrifana

Praia da Arrifana is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Aljezur. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt daardoor veel privacy. Praia da Arrifana is vooral populair onder surfers vanwege de hoge golven. Het strand is ook een ideale plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Conclusie

Portugal heeft talloze prachtige stranden die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand om te ontspannen of juist een strand om te surfen, Portugal heeft voor ieder wat wils. De stranden in dit artikel zijn slechts een kleine selectie van de vele mooie stranden die Portugal te bieden heeft. Dus pak je zwemkleding en zonnebrandcrème en geniet van een heerlijke strandvakantie in Portugal!

Ratingpost

Dit is ook Portugal