Algemeen

Netnummer Portugal

Als je van plan bent om naar Portugal te reizen of om contact te leggen met iemand die in Portugal woont, is het handig om te weten welk netnummer je moet gebruiken. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het netnummer van Portugal en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is een netnummer?

Een netnummer is een reeks cijfers die wordt gebruikt om een specifieke geografische locatie aan te duiden binnen een land. Het wordt ook wel een stadscode of een zonecode genoemd. Het netnummer wordt meestal gevolgd door het telefoonnummer van de persoon of organisatie die je wilt bellen.

Netnummers werden voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 60 van de vorige eeuw, toen telefoonnetwerken begonnen te groeien en er behoefte was aan een manier om telefoonnummers te organiseren en te identificeren. Tegenwoordig worden netnummers nog steeds gebruikt in veel landen over de hele wereld.

Netnummer Portugal

Het netnummer van Portugal is +351. Dit nummer moet worden gebruikt wanneer je vanuit het buitenland naar Portugal belt. Het is belangrijk om het netnummer te gebruiken, omdat je anders mogelijk niet in staat bent om de persoon te bereiken die je wilt spreken.

Als je binnen Portugal belt, hoef je het netnummer niet te gebruiken. In plaats daarvan kun je gewoon het lokale telefoonnummer bellen. Het lokale telefoonnummer bestaat uit 9 cijfers en begint meestal met een 2, 3, 4, 5, of 9.

Hoe gebruik je het netnummer van Portugal?

Als je vanuit het buitenland naar Portugal wilt bellen, moet je eerst het landnummer invoeren (+351). Vervolgens moet je het netnummer invoeren, gevolgd door het lokale telefoonnummer van de persoon of organisatie die je wilt bellen.

Als je bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Portugal wilt bellen, moet je eerst +351 invoeren, gevolgd door het netnummer en het lokale telefoonnummer. Als het lokale telefoonnummer bijvoorbeeld 123456789 is en het netnummer 21 is, moet je het volgende nummer bellen: +351 21 123456789.

Als je binnen Portugal wilt bellen, hoef je het netnummer niet te gebruiken. Je kunt gewoon het lokale telefoonnummer bellen. Als het lokale telefoonnummer bijvoorbeeld 123456789 is, hoef je alleen maar 123456789 te bellen.

Belangrijke netnummers in Portugal

Naast het algemene netnummer van Portugal (+351), zijn er ook andere netnummers die belangrijk kunnen zijn om te weten. Hieronder vind je een lijst met enkele van de belangrijkste netnummers in Portugal:

 • 21 – Lissabon
 • 22 – Porto
 • 231 – Coimbra
 • 239 – Aveiro
 • 252 – Braga
 • 253 – Guimarães
 • 261 – Cascais
 • 262 – Óbidos
 • 263 – Alenquer
 • 265 – Setúbal
 • 266 – Évora
 • 289 – Faro
 • 291 – Funchal (Madeira)
 • 292 – Angra do Heroísmo (Azoren)
 • 295 – Ponta Delgada (Azoren)

Als je naar een specifieke stad of regio in Portugal wilt bellen, moet je het bijbehorende netnummer gebruiken. Als je bijvoorbeeld naar Lissabon wilt bellen, moet je het netnummer 21 gebruiken.

Conclusie

Het netnummer van Portugal is +351. Dit nummer moet worden gebruikt wanneer je vanuit het buitenland naar Portugal belt. Als je binnen Portugal belt, hoef je het netnummer niet te gebruiken. Naast het algemene netnummer zijn er ook andere netnummers die belangrijk kunnen zijn om te weten, afhankelijk van de stad of regio waar je naartoe belt.

Door het netnummer van Portugal te kennen en te begrijpen hoe je het moet gebruiken, kun je gemakkelijk contact leggen met mensen en organisaties in het land. Of je nu van plan bent om naar Portugal te reizen of om contact te leggen met vrienden, familie of zakenpartners, het kennen van het netnummer is een belangrijke stap om succesvol te communiceren.

Ratingpost

Dit is ook Portugal