Algemeen

Opstelling Portugal Zwitserland

De opstelling van Portugal tegen Zwitserland was een belangrijk onderwerp voor de fans van beide teams. De wedstrijd was een kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap voetbal 2020 en werd gespeeld op 5 juni 2019 in het Estádio do Dragão in Porto, Portugal. De opstelling van beide teams was van groot belang voor de uitkomst van de wedstrijd.

Opstelling Portugal

Portugal speelde in een 4-3-3 formatie met Rui Patrício in het doel. De verdediging bestond uit Nélson Semedo, Pepe, Rúben Dias en Raphaël Guerreiro. Het middenveld werd gevormd door William Carvalho, Bruno Fernandes en Bernardo Silva. De aanval bestond uit Cristiano Ronaldo, Diogo Jota en Gonçalo Guedes.

De opstelling van Portugal was sterk en ervaren. Met spelers als Pepe en Cristiano Ronaldo in de basis, had Portugal een goede kans om de wedstrijd te winnen. De aanval was snel en gevaarlijk, terwijl het middenveld sterk was in het verdedigen en het creëren van kansen.

Opstelling Zwitserland

Zwitserland speelde in een 3-4-3 formatie met Yann Sommer in het doel. De verdediging bestond uit Nico Elvedi, Manuel Akanji en Fabian Schär. Het middenveld werd gevormd door Kevin Mbabu, Granit Xhaka, Remo Freuler en Ricardo Rodríguez. De aanval bestond uit Xherdan Shaqiri, Haris Seferović en Steven Zuber.

De opstelling van Zwitserland was offensief en gericht op het scoren van doelpunten. Met spelers als Xherdan Shaqiri en Haris Seferović in de aanval, had Zwitserland een goede kans om te scoren. Het middenveld was sterk en creatief, terwijl de verdediging solide was.

De wedstrijd

De wedstrijd tussen Portugal en Zwitserland was een spannende wedstrijd met veel kansen voor beide teams. Portugal begon sterk en creëerde veel kansen in de eerste helft. Cristiano Ronaldo scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd in de 25e minuut met een prachtige vrije trap.

Zwitserland reageerde snel en scoorde in de 57e minuut de gelijkmaker via Haris Seferović. Portugal bleef echter druk zetten en creëerde veel kansen. In de 88e minuut scoorde Cristiano Ronaldo zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en gaf Portugal de voorsprong. In de blessuretijd scoorde Gonçalo Guedes het derde doelpunt voor Portugal en bezegelde daarmee de overwinning.

Conclusie

De opstelling van Portugal tegen Zwitserland was van groot belang voor de uitkomst van de wedstrijd. Portugal speelde in een sterke formatie met ervaren spelers, terwijl Zwitserland koos voor een offensieve opstelling. De wedstrijd was spannend en bood veel kansen voor beide teams. Uiteindelijk won Portugal de wedstrijd met 3-1 en plaatste zich daarmee voor het Europees kampioenschap voetbal 2020.

Ratingpost

Dit is ook Portugal