Algemeen

Porto Santo Portugal: Een Paradijs op Aarde

Porto Santo Portugal is een klein eiland dat deel uitmaakt van de Madeira-archipel. Het eiland is slechts 11 km lang en 6 km breed, maar het heeft veel te bieden voor toeristen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie. Porto Santo is vooral bekend om zijn prachtige stranden en het milde klimaat, waardoor het het hele jaar door een populaire bestemming is.

De geschiedenis van Porto Santo Portugal

Porto Santo werd ontdekt in 1418 door de Portugese ontdekkingsreizigers João Gonçalves Zarco en Tristão Vaz Teixeira. Het eiland werd gebruikt als een tussenstop voor schepen die op weg waren naar de Nieuwe Wereld. In de 16e eeuw werd Porto Santo een belangrijke suikerrietproducent en de economie van het eiland floreerde. In de 19e eeuw werd de suikerindustrie echter verwoest door een insectenplaag en de economie van het eiland stortte in. Tegenwoordig is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten voor Porto Santo.

Wat te doen in Porto Santo Portugal

Porto Santo Portugal is vooral bekend om zijn prachtige stranden. Het belangrijkste strand van het eiland is Praia do Porto Santo, dat 9 km lang is en bestaat uit fijn zand en kristalhelder water. Het strand is perfect om te zwemmen, zonnebaden en watersporten zoals windsurfen en kitesurfen. Er zijn ook verschillende andere stranden op het eiland, zoals Praia da Fontinha en Praia do Penedo.

Naast de stranden heeft Porto Santo ook enkele andere bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Een van de meest populaire attracties is de Casa Museu Cristóvão Colombo, een museum dat is gewijd aan de beroemde ontdekkingsreiziger die naar verluidt enige tijd op Porto Santo heeft gewoond. Het museum heeft een collectie van artefacten en informatie over het leven van Columbus.

Een andere populaire attractie is de Pico do Castelo, een heuvel die uitkijkt over het eiland en een prachtig uitzicht biedt op de omgeving. Er zijn ook verschillende wandelpaden op het eiland die door de prachtige natuurlijke omgeving lopen en een geweldige manier zijn om het eiland te verkennen.

Waar te verblijven in Porto Santo Portugal

Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden op Porto Santo Portugal, variërend van luxe resorts tot eenvoudige pensions. Een van de meest populaire resorts op het eiland is het Pestana Porto Santo Beach Resort & Spa, dat direct aan het strand ligt en een scala aan faciliteiten biedt, waaronder een spa, zwembaden en restaurants. Andere populaire resorts zijn het Vila Baleira Resort en het Hotel Porto Santo & Spa.

Als u op zoek bent naar iets meer authentieks, zijn er ook verschillende pensions en vakantiehuizen op het eiland. Een van de meest populaire opties is het Casa do Velho Dragoeiro, een traditioneel huis dat is omgebouwd tot een pension en dat een prachtig uitzicht biedt op de oceaan.

Hoe te bereiken Porto Santo Portugal

Porto Santo Portugal is bereikbaar per vliegtuig of per boot. Er zijn dagelijkse vluchten vanuit Funchal, de hoofdstad van Madeira, naar Porto Santo Airport. De vlucht duurt ongeveer 15 minuten en wordt uitgevoerd door Binter Canarias. Er zijn ook veerdiensten vanuit Funchal naar Porto Santo, die ongeveer 2,5 uur duren.

Conclusie

Porto Santo Portugal is een prachtige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie. Het eiland heeft prachtige stranden, een mild klimaat en een rijke geschiedenis en cultuur. Of u nu op zoek bent naar luxe resorts of authentieke pensions, Porto Santo heeft voor elk wat wils. Het is gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig of per boot en is het hele jaar door een populaire bestemming. Als u op zoek bent naar een paradijs op aarde, dan is Porto Santo Portugal de perfecte bestemming voor u.

Ratingpost

Dit is ook Portugal