Algemeen

Portugal Football Team: Een Overzicht van de Geschiedenis en Prestaties

Het Portugal Football Team, ook wel bekend als A Seleção das Quinas, is een van de meest succesvolle voetbalteams ter wereld. Het team heeft een rijke geschiedenis en heeft enkele van de grootste spelers aller tijden voortgebracht. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de geschiedenis en prestaties van het Portugal Football Team.

Geschiedenis

Het Portugal Football Team werd opgericht in 1921 en speelde zijn eerste internationale wedstrijd tegen Spanje in 1921. Het team heeft deelgenomen aan vele internationale toernooien, waaronder de FIFA World Cup en de UEFA European Championship.

Een van de meest memorabele momenten in de geschiedenis van het Portugal Football Team was de derde plaats op de FIFA World Cup in 1966. Het team, onder leiding van Eusébio, versloeg onder andere Brazilië en Noord-Korea om de halve finales te bereiken. In de halve finales verloor Portugal van Engeland, maar ze wonnen de troostfinale van de Sovjet-Unie om de derde plaats te behalen.

In de jaren 80 en 90 had het Portugal Football Team minder succes, maar in de jaren 2000 begon het team weer op te bloeien. In 2004 bereikte Portugal de finale van het UEFA European Championship, maar verloor van Griekenland. In 2016 bereikte Portugal opnieuw de finale van het UEFA European Championship en won dit keer van Frankrijk om hun eerste grote internationale titel te winnen.

Prestaties

Het Portugal Football Team heeft een indrukwekkende lijst van prestaties. Hieronder staan enkele van de belangrijkste prestaties van het team:

  • Derde plaats op de FIFA World Cup in 1966
  • Winnaar van het UEFA European Championship in 2016
  • Finalist op het UEFA European Championship in 2004
  • Halve finalist op het UEFA European Championship in 1984, 2000 en 2012
  • Halve finalist op de FIFA World Cup in 2006
  • Winnaar van de UEFA Nations League in 2019

Het Portugal Football Team heeft ook enkele van de grootste spelers aller tijden voortgebracht, waaronder Eusébio, Luís Figo, Cristiano Ronaldo en Nani. Cristiano Ronaldo is de topscorer aller tijden van het team en heeft ook de meeste caps.

Huidige Team

Het huidige Portugal Football Team wordt geleid door bondscoach Fernando Santos en heeft enkele van de beste spelers ter wereld in zijn gelederen. Naast Cristiano Ronaldo zijn er ook spelers als Bernardo Silva, Bruno Fernandes en João Cancelo die het team versterken.

Het team heeft zich gekwalificeerd voor het UEFA European Championship 2020, dat in 2021 zal plaatsvinden vanwege de COVID-19-pandemie. Portugal zal proberen hun titel te verdedigen en hun tweede Europese kampioenschap te winnen.

Conclusie

Het Portugal Football Team heeft een rijke geschiedenis en heeft enkele van de grootste spelers aller tijden voortgebracht. Het team heeft indrukwekkende prestaties geleverd op internationale toernooien en heeft in 2016 hun eerste grote internationale titel gewonnen. Het huidige team heeft ook veel talent en zal proberen hun succes voort te zetten op het UEFA European Championship 2020.

Ratingpost

Dit is ook Portugal