Algemeen

Reis Portugal: Ontdek de Schoonheid van het Land van de Zon

Portugal is een prachtig land in het zuidwesten van Europa. Het is een land van zon, zee en stranden, maar ook van historische steden, charmante dorpjes en adembenemende landschappen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie aan de kust, een culturele reis door de steden of een avontuurlijke trip door de bergen, Portugal heeft voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Portugal en laten we je de mooiste plekjes van het land zien.

De Hoofdstad Lissabon

De reis begint in de hoofdstad van Portugal, Lissabon. Deze stad is gebouwd op zeven heuvels en biedt een prachtig uitzicht over de rivier de Taag. Het historische centrum van Lissabon staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een must-see voor elke bezoeker. Hier vind je smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige pleinen. Breng een bezoek aan de Torre de Belém, een middeleeuwse toren aan de rivier, of aan het klooster van Jerónimos, een indrukwekkend gebouw uit de 16e eeuw. Vergeet ook niet om een ritje te maken met de iconische gele tram, die door de steile straatjes van de stad rijdt.

De Kust van de Algarve

Vanuit Lissabon reis je naar het zuiden van Portugal, naar de kust van de Algarve. Dit is een van de populairste vakantiebestemmingen van het land, en dat is niet voor niets. De Algarve heeft prachtige stranden, helderblauw water en een heerlijk klimaat. Hier kun je genieten van de zon, zwemmen in de zee en watersporten beoefenen. Maar de Algarve heeft meer te bieden dan alleen stranden. Bezoek bijvoorbeeld het historische stadje Lagos, met zijn oude stadsmuren en kleurrijke huizen. Of ga naar het natuurpark Ria Formosa, waar je flamingo’s en andere vogels kunt spotten.

De Stad Porto

Vanuit de Algarve reis je naar het noorden van Portugal, naar de stad Porto. Deze stad staat bekend om zijn portwijn, die hier al eeuwenlang wordt geproduceerd. Breng een bezoek aan een van de vele wijnhuizen en proef de verschillende soorten port. Maar Porto heeft meer te bieden dan alleen wijn. De stad heeft een prachtig historisch centrum, met smalle straatjes en kleurrijke huizen. Bezoek de kathedraal van Porto, de Torre dos Clérigos of maak een wandeling over de Dom Luís I-brug, die de stad verbindt met de wijk Vila Nova de Gaia aan de overkant van de rivier de Douro.

De Bergen van de Serra da Estrela

Vanuit Porto reis je naar het oosten van Portugal, naar de bergen van de Serra da Estrela. Dit is het hoogste gebergte van Portugal, met toppen tot meer dan 2000 meter hoogte. Hier kun je prachtige wandelingen maken door de natuur, langs watervallen en bergmeren. In de winter kun je hier zelfs skiën. Bezoek ook het historische stadje Belmonte, dat bekend staat om zijn Joodse erfgoed.

De Stad Coimbra

Vanuit de Serra da Estrela reis je naar de stad Coimbra, een van de oudste steden van Portugal. Hier vind je de oudste universiteit van het land, gesticht in 1290. Bezoek de bibliotheek van de universiteit, met zijn prachtige barokke interieur, of wandel door de smalle straatjes van de oude stad. Coimbra heeft ook een levendige muziekscene, met veel fado-muziek, de traditionele muziek van Portugal.

De Eilanden van de Azoren

Tot slot reizen we af naar de Azoren, een archipel van negen eilanden in de Atlantische Oceaan. Hier vind je prachtige natuur, met vulkanen, kratermeren en watervallen. Bezoek het eiland São Miguel, met zijn thermale baden en botanische tuinen, of ga walvissen spotten voor de kust. De Azoren zijn ook een paradijs voor wandelaars, met vele wandelpaden door de natuur.

Conclusie

Portugal is een prachtig land met veel te bieden voor elke reiziger. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand, historische steden, adembenemende natuur of een combinatie van dit alles, Portugal heeft het allemaal. Van de hoofdstad Lissabon tot de kust van de Algarve, van de bergen van de Serra da Estrela tot de eilanden van de Azoren, Portugal is een land dat je moet ontdekken. Boek nu je reis naar Portugal en laat je betoveren door de schoonheid van dit land van de zon.

Ratingpost

Dit is ook Portugal