Algemeen

Portugal WK Selectie: Wie Zijn De Geselecteerde Spelers?

Met het WK voetbal in Rusland om de hoek, zijn alle ogen gericht op de selecties van de verschillende landen. Portugal, de huidige Europees kampioen, heeft ook zijn selectie bekendgemaakt. In dit artikel zullen we de geselecteerde spelers van Portugal voor het WK 2018 bespreken.

Doelmannen

Portugal heeft drie doelmannen geselecteerd voor het WK:

 • Rui Patrício (Sporting CP)
 • Anthony Lopes (Olympique Lyon)
 • Beto (Göztepe)

Rui Patrício is de onbetwiste nummer één van Portugal en heeft een belangrijke rol gespeeld in het winnen van het Europees kampioenschap in 2016. Anthony Lopes en Beto zijn beide ervaren doelmannen die in staat zijn om in te vallen als dat nodig is.

Verdedigers

Portugal heeft zeven verdedigers geselecteerd voor het WK:

 • Cédric Soares (Southampton)
 • Pedro Pereira (Benfica)
 • Pepe (Besiktas)
 • Jose Fonte (Dalian Yifang)
 • Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)
 • Ricardo Pereira (FC Porto)
 • Bruno Alves (Rangers)

Pepe en Jose Fonte zijn de meest ervaren verdedigers van Portugal en hebben een belangrijke rol gespeeld in het winnen van het Europees kampioenschap in 2016. Cédric Soares en Raphael Guerreiro zijn beide aanvallend ingestelde backs die veel kunnen bijdragen aan het aanvalsspel van Portugal.

Middenvelders

Portugal heeft acht middenvelders geselecteerd voor het WK:

 • William Carvalho (Sporting CP)
 • João Moutinho (AS Monaco)
 • Adrien Silva (Leicester City)
 • Bruno Fernandes (Sporting CP)
 • Bernardo Silva (Manchester City)
 • Manuel Fernandes (Lokomotiv Moscow)
 • Ruben Neves (Wolverhampton Wanderers)
 • João Mario (West Ham United)

William Carvalho is een belangrijke speler op het middenveld van Portugal en heeft een belangrijke rol gespeeld in het winnen van het Europees kampioenschap in 2016. João Moutinho en Adrien Silva zijn beide ervaren middenvelders die veel kunnen bijdragen aan het spel van Portugal. Bernardo Silva is een van de meest getalenteerde spelers van Portugal en kan op verschillende posities op het middenveld spelen.

Aanvallers

Portugal heeft zes aanvallers geselecteerd voor het WK:

 • Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
 • André Silva (AC Milan)
 • Gonçalo Guedes (Valencia)
 • Gelson Martins (Sporting CP)
 • Bernardo Silva (Manchester City)
 • Ricardo Quaresma (Besiktas)

Cristiano Ronaldo is de absolute ster van Portugal en heeft een belangrijke rol gespeeld in het winnen van het Europees kampioenschap in 2016. André Silva is een jonge spits met veel potentieel en kan een belangrijke rol spelen in het aanvalsspel van Portugal. Gonçalo Guedes en Gelson Martins zijn beide snelle en technische spelers die veel kunnen bijdragen aan het aanvalsspel van Portugal.

Conclusie

Portugal heeft een sterke selectie voor het WK 2018 met veel ervaren spelers en getalenteerde jonge spelers. Met Cristiano Ronaldo als absolute ster en een solide verdediging, heeft Portugal alles in huis om ver te komen op het WK. Het is nu aan de spelers om te laten zien wat ze waard zijn op het grootste voetbaltoernooi ter wereld.

Dit is ook Portugal