Algemeen

Rent Camper Portugal: De Ultieme Manier om Portugal te Ontdekken

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en een heerlijke keuken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks duizenden toeristen trekt. Als je op zoek bent naar een unieke manier om Portugal te ontdekken, dan is het huren van een camper een geweldige optie. Met een camper heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kun je optimaal genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft.

Waarom een Camper Huren in Portugal?

Er zijn verschillende redenen waarom het huren van een camper in Portugal een geweldige optie is:

  • Vrijheid: Met een camper heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je hoeft je geen zorgen te maken over het boeken van accommodaties of het plannen van routes. Je kunt gewoon op pad gaan en zien waar je uitkomt.
  • Flexibiliteit: Als je een camper huurt, ben je niet gebonden aan vaste vertrek- en aankomsttijden. Je kunt je eigen tempo bepalen en onderweg stoppen waar je wilt.
  • Budgetvriendelijk: Het huren van een camper kan een budgetvriendelijke optie zijn, vooral als je met meerdere personen reist. Je bespaart op accommodatie- en transportkosten en kunt zelf koken in de camper.
  • Natuurbeleving: Portugal heeft prachtige natuurparken en landschappen die je met een camper kunt verkennen. Je kunt bijvoorbeeld de Douro-vallei bezoeken, een van de mooiste wijnregio’s ter wereld, of de Serra da Estrela, het hoogste gebergte van Portugal.

Waar Camper Huren in Portugal?

Er zijn verschillende verhuurbedrijven die campers aanbieden in Portugal. Hieronder vind je een aantal populaire opties:

  • Indie Campers: Dit is een van de grootste camperverhuurbedrijven in Portugal. Ze hebben verschillende locaties in het land en bieden een breed scala aan campers aan, van compacte busjes tot grote campers.
  • Portugal by Van: Dit is een kleiner verhuurbedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuren van Volkswagen-busjes. Ze hebben verschillende locaties in Portugal en bieden ook tours en activiteiten aan.
  • Happy Campers: Dit is een Nederlands camperverhuurbedrijf dat ook campers aanbiedt in Portugal. Ze hebben verschillende modellen beschikbaar, van compacte busjes tot luxe campers.

Wat zijn de Kosten van het Huren van een Camper in Portugal?

De kosten van het huren van een camper in Portugal variëren afhankelijk van het type camper, de verhuurperiode en het verhuurbedrijf. Over het algemeen kun je rekenen op de volgende prijzen:

  • Compacte busjes: vanaf €50 per dag
  • Grote campers: vanaf €100 per dag
  • Verhuurperiode: meestal is er een minimumverhuurperiode van 3-7 dagen
  • Borgsom: dit varieert afhankelijk van het verhuurbedrijf, maar ligt meestal tussen de €500 en €1000

Houd er rekening mee dat er ook extra kosten kunnen zijn, zoals verzekeringen, extra kilometers en schoonmaakkosten. Zorg ervoor dat je alle kosten goed begrijpt voordat je een camper huurt.

Waar Kun je met een Camper Verblijven in Portugal?

Als je met een camper reist, kun je op verschillende plaatsen verblijven. Hieronder vind je een aantal opties:

  • Campings: Portugal heeft veel campings die geschikt zijn voor campers. De meeste campings hebben faciliteiten zoals douches, toiletten en elektriciteit.
  • Parkeerplaatsen: In sommige steden zijn er speciale parkeerplaatsen voor campers. Deze zijn meestal goedkoper dan campings, maar hebben minder faciliteiten.
  • Vrij kamperen: In Portugal is het niet toegestaan om vrij te kamperen, maar er zijn wel enkele uitzonderingen. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten op sommige stranden en in sommige natuurparken. Zorg er wel voor dat je de regels kent en respecteert.

Wat zijn de Voordelen van het Reizen met een Camper in Portugal?

Er zijn verschillende voordelen aan het reizen met een camper in Portugal:

  • Vrijheid: Met een camper heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt je eigen route bepalen en onderweg stoppen waar je wilt.
  • Comfort: Een camper biedt meer comfort dan bijvoorbeeld een tent. Je hebt een bed, een keuken en soms zelfs een douche en toilet.
  • Natuurbeleving: Met een camper kun je optimaal genieten van de prachtige natuur van Portugal. Je kunt bijvoorbeeld kamperen aan het strand of in een natuurpark.
  • Flexibiliteit: Als je met een camper reist, ben je niet gebonden aan vaste vertrek- en aankomsttijden. Je kunt je eigen tempo bepalen en onderweg stoppen waar je wilt.

Wat zijn de Nadelen van het Reizen met een Camper in Portugal?

Er zijn ook enkele nadelen aan het reizen met een camper in Portugal:

  • Kosten: Het huren van een camper kan duur zijn, vooral als je alleen reist. Daarnaast zijn er ook kosten voor brandstof, campings en eventuele tolwegen.
  • Parkeren: In sommige steden kan het lastig zijn om een parkeerplaats te vinden voor een camper. Daarnaast zijn er ook beperkingen op sommige wegen en bruggen.
  • Onderhoud: Als je een camper huurt, ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de schoonmaak. Dit kan soms tijdrovend zijn.

Conclusie

Het huren van een camper in Portugal is een geweldige manier om het land te ontdekken. Met een camper heb je de vrijheid en flexibiliteit om te gaan en staan waar je wilt en kun je optimaal genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft. Er zijn verschillende verhuurbedrijven die campers aanbieden en er zijn tal van plaatsen waar je kunt verblijven. Houd er wel rekening mee dat er ook kosten en beperkingen zijn verbonden aan het reizen met een camper. Als je goed voorbereid op pad gaat, kan het huren van een camper in Portugal een onvergetelijke ervaring zijn.

Ratingpost

Dit is ook Portugal