Algemeen

Sao Miguel Portugal: Het Groene Juweel van de Azoren

Sao Miguel is het grootste eiland van de Azoren, een archipel in de Atlantische Oceaan die behoort tot Portugal. Het eiland is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers, met zijn weelderige groene landschappen, vulkanische kraters, warmwaterbronnen en prachtige stranden. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Sao Miguel Portugal en ontdekken we de hoogtepunten van dit groene juweel van de Azoren.

Bezienswaardigheden op Sao Miguel Portugal

Lagoa das Sete Cidades

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Sao Miguel is de Lagoa das Sete Cidades, een prachtig kratermeer dat wordt omringd door weelderige groene heuvels. Het meer is verdeeld in twee delen, een blauw en een groen gedeelte, die worden gescheiden door een smalle landtong. Het uitzicht op het meer vanaf de Miradouro da Vista do Rei is adembenemend en een must-see voor elke bezoeker van Sao Miguel.

Furnas

Furnas is een pittoresk dorpje in het oosten van Sao Miguel, dat bekend staat om zijn warmwaterbronnen en vulkanische activiteit. Hier kun je genieten van een ontspannend bad in de warmwaterbronnen van Terra Nostra Park, waar het water rijk is aan mineralen en een geneeskrachtige werking heeft. Ook kun je een bezoek brengen aan de vulkanische krater van Furnas, waar je de beroemde Cozido das Furnas kunt proeven, een traditioneel gerecht dat wordt bereid door het vlees en de groenten in een ondergrondse oven te koken.

Pico do Ferro

De Pico do Ferro is een uitkijkpunt op de top van een heuvel in het dorpje Furnas, vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over de omgeving. Het uitzicht op de Lagoa das Furnas en de omliggende heuvels is adembenemend en een must-see voor elke bezoeker van Sao Miguel.

Caldeira Velha

Caldeira Velha is een natuurlijk warmwaterbronnencomplex in het noorden van Sao Miguel, dat wordt omringd door weelderige groene bossen. Hier kun je genieten van een ontspannend bad in het warme water, terwijl je luistert naar het geluid van de watervallen en de vogels. Ook kun je een wandeling maken door het bos en genieten van de prachtige natuur.

Ponta Delgada

Ponta Delgada is de hoofdstad van Sao Miguel en een bruisende stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Hier kun je een bezoek brengen aan de prachtige kerken en kloosters, zoals de Igreja Matriz de Sao Sebastiao en het Convento da Esperanca. Ook kun je genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants en cafés, of een wandeling maken door de pittoreske straatjes en pleinen.

Activiteiten op Sao Miguel Portugal

Wandelen

Sao Miguel is een paradijs voor wandelaars, met zijn vele wandelpaden die door de prachtige natuur leiden. Een van de populairste wandelingen is de Trilho da Lagoa do Fogo, een wandeling die je naar de top van de Lagoa do Fogo brengt, een prachtig kratermeer dat wordt omringd door weelderige groene heuvels. Ook kun je een wandeling maken door het natuurreservaat van Caldeira Velha, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en de warmwaterbronnen.

Dolfijnen en walvissen spotten

De wateren rond Sao Miguel zijn de thuisbasis van vele soorten dolfijnen en walvissen, waaronder de gewone dolfijn, de tuimelaar en de potvis. Een boottocht om deze prachtige dieren te spotten is een onvergetelijke ervaring en een must-do voor elke bezoeker van Sao Miguel.

Surfen

Sao Miguel is een populaire surfbestemming, met zijn vele stranden die perfect zijn voor surfers van alle niveaus. Een van de populairste surfspots is Santa Barbara Beach, een prachtig strand met hoge golven en een adembenemend uitzicht op de oceaan.

Paragliden

Paragliden is een populaire activiteit op Sao Miguel, met zijn prachtige landschappen en adembenemende uitzichten. Een tandemvlucht met een ervaren instructeur is een veilige en leuke manier om te genieten van de prachtige natuur van Sao Miguel vanuit de lucht.

Conclusie

Sao Miguel Portugal is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers, met zijn weelderige groene landschappen, vulkanische kraters, warmwaterbronnen en prachtige stranden. Of je nu wilt wandelen, surfen, dolfijnen wilt spotten of gewoon wilt ontspannen in de warmwaterbronnen, Sao Miguel heeft voor elk wat wils. Een bezoek aan Sao Miguel is een onvergetelijke ervaring en een must-do voor elke reiziger die op zoek is naar avontuur en natuurlijke schoonheid.

Ratingpost

Dit is ook Portugal