Algemeen

Surfen in Portugal

Portugal is een van de beste surfbestemmingen ter wereld. Het land heeft een lange kustlijn met een grote verscheidenheid aan surfspots, van beginner tot professional. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Portugal jaarlijks duizenden surfers trekt van over de hele wereld. In dit artikel gaan we dieper in op het surfen in Portugal en wat je kunt verwachten van deze geweldige surfbestemming.

De beste surfspots in Portugal

Portugal heeft een groot aantal surfspots, maar sommige zijn beter dan andere. Hieronder vind je een lijst met enkele van de beste surfspots in Portugal:

 • Praia do Norte – Deze surfspot is gelegen in Nazaré en staat bekend om zijn enorme golven. Het is een van de meest uitdagende surfspots ter wereld en trekt professionele surfers van over de hele wereld.
 • Ericeira – Ericeira is een klein vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een van de beste surfspots van Europa. Het heeft een groot aantal surfspots, van beginner tot professional.
 • Peniche – Peniche is een schiereiland dat bekend staat om zijn consistentie en kwaliteit van de golven. Het heeft een groot aantal surfspots, waaronder Supertubos, een van de beste surfspots van Europa.
 • Sagres – Sagres is gelegen in het zuidwesten van Portugal en heeft een groot aantal surfspots. Het is een populaire bestemming voor surfers vanwege de constante golven en de prachtige omgeving.

De beste tijd om te surfen in Portugal

De beste tijd om te surfen in Portugal is van september tot mei. Tijdens deze periode zijn de golven het grootst en de wind het gunstigst. In de zomermaanden zijn de golven kleiner en is het water warmer, maar er zijn nog steeds goede surfspots te vinden.

Surfscholen in Portugal

Als je nog nooit hebt gesurft of als je je surfvaardigheden wilt verbeteren, dan zijn er tal van surfscholen in Portugal. Hieronder vind je een lijst met enkele van de beste surfscholen in Portugal:

 • Surfivor – Surfivor is gelegen in het noorden van Portugal en biedt surflessen aan voor alle niveaus. Ze hebben ook accommodatie beschikbaar voor surfers.
 • Rapture Surfcamp – Rapture Surfcamp is gelegen in Ericeira en biedt surflessen aan voor alle niveaus. Ze hebben ook accommodatie beschikbaar voor surfers.
 • Peniche Surf Lodge – Peniche Surf Lodge is gelegen in Peniche en biedt surflessen aan voor alle niveaus. Ze hebben ook accommodatie beschikbaar voor surfers.
 • The Surf Experience – The Surf Experience is gelegen in Sagres en biedt surflessen aan voor alle niveaus. Ze hebben ook accommodatie beschikbaar voor surfers.

Surfcompetities in Portugal

Portugal is de thuisbasis van enkele van de grootste surfcompetities ter wereld. Hieronder vind je een lijst met enkele van de belangrijkste surfcompetities in Portugal:

 • Meo Rip Curl Pro Portugal – Dit is een van de grootste surfcompetities ter wereld en wordt gehouden in Peniche.
 • Nazaré Challenge – Dit is een big wave surfcompetitie die wordt gehouden in Nazaré.
 • Caparica Primavera Surf Fest – Dit is een surfcompetitie die wordt gehouden in Costa da Caparica.
 • Ericeira World Surfing Reserve – Dit is een surfcompetitie die wordt gehouden in Ericeira.

Conclusie

Portugal is een van de beste surfbestemmingen ter wereld. Het land heeft een grote verscheidenheid aan surfspots, van beginner tot professional, en biedt ook tal van surfscholen en accommodaties voor surfers. Of je nu een beginner of een professional bent, Portugal heeft voor iedereen iets te bieden. Dus pak je surfplank en ga op avontuur in Portugal!

Ratingpost

Dit is ook Portugal